miss7 daruje pravu književnu poslasticu

  • Jedna sretna članica miss7 Kluba može biti dobitnica naše nove nagrade
  • U suradnji s knjižarom Znanje darujemo tri hit hit književna naslova
  • Autoricu najkreativnijeg odgovora očekuje ova književna poslastica

Jednu sretnu članicu našeg Kluba očekuje prava književna poslastica - čak tri hit romana čija je hrvatska izdanja pripremila izdavačka kuća "Znanje". Riječ je o romanima "Daleka zemlja" autorice Melisse Albert, "Slučaj 6-4" japanskog pisca Hideoa Yokohame te "Sedam smrti Evelyn Hardcastle" autora Stuarta Turtona. A u nastavku možeš otkriti o čemu se radi u pojedinom romanu.

"Daleka zemlja"

Daleka zemlja je roman koji je koji je književni svijet proglasio pravom senzacijom. Prati priču sedamnaestogodišnje Alice koja je s majkom veći dio svog života provela na cesti, uvijek u svojevrsnom bijegu, korak ispred zle sreće koja joj dašće za vratom. No kada dobije pismo u kojem se navodi kako joj je baka, nekoć slavna autorica zbirke neobično mračnih bajki, umrla sama na Ljeskovu lugu, svom zabačenom imanju, Alice će spoznati što se dogodi kad te zla sreća uspije sustići. Majka joj nestaje, otela ju je osoba koja kao da je iskoračila iz jednog od nadnaravnih svjetova iz priča Aliceine bake. Jedino što Alice može iskoristiti kao trag u svojoj potrazi poruka je koju joj je ostavila majka: “Kloni se Ljeskova luga”. Iako je Alice cijeli život izbjegavala neobične obožavatelje djela svoje bake, u ovom slučaju neće imati previše izbora te će saveznika naći u Elleryju Finchu, predanom obožavatelju "Priča iz Daleke zemlje" koji možda ima i vlastite razloge zašto joj pomaže. Ovaj mračan, čaroban, zapanjujući roman o opsjednutosti, bajkovitim opačinama i majčinoj ljubavi iznad svega, svakom je svojom stranicom vrijedan nevjerojatnog zanosa koji je izazvao među čitateljima.

 | Autor:

 

"Slučaj 6-4"

Roman prati priču iza slučaja koji je noćna mora koju nijedan roditelj ne bi mogao preživjeti. Slučaj koji nijedan detektiv nije mogao riješiti. Zaplet koji nijedan čitatelj ne može predvidjeti. Pet dana u siječnju 1989., roditelji sedmogodišnje učenice iz japanskog gradića sjedili su i slušali uvjete otmičara svoje kćeri. Nikad neće otkriti njegov identitet. Nikada više neće vidjeti svoju jedinicu. Idućih četrnaest godina japanska je javnost slušala isprike policije. Nikad neće zaboraviti fijasko od istrage koja je postala poznata kao „Slučaj 64“ i nikad neće oprostiti vlastima neuspjeh. Tijekom uobičajenog radnog tjedna potkraj 2002., načelnik policijskog odjela za medije naišao je na čitav niz propusta u istrazi. Riječ je o fascinantnom romanu u kojem cilj  kojem cilj nije samo uhvatiti ubojicu već pokazati sveukupnu sliku cijelog japanskog društva. krimić koji je nadišao sve klišeje ovog žanra.

 | Autor:

"Sedam smrti Evelyn Hardcastle"

Ovaj mračni krimić je postao toliko popularan da ga uskoro očekuje televizijska ekranizacija od strane producenata hit serije "Downtown Abbey". Umjesto proslavom, bal pod maskama završava tragedijom. Dok gosti zadivljeno promatraju vatromet, netko će lijepu i mladu kćer vlasnika imanja Blackheath lišiti života. No Evelyn neće umrijeti samo jednom. Dokle god Aiden Bishop, jedan od uzvanika, ne riješi zagonetni zločin, dan će se ponavljati bez kraja i konca. I uvijek će završiti sudbonosnim hicem iz pištolja. Jedini način da prekine taj začarani krug jest da otkrije ubojicu. K tome, Aiden se iz dana u dan budi utjelovljen u tijelu druge osobe. Svjestan da sitnice mogu promijeniti ishod i donijeti nove informacije, on pokušava promatrati svijet ne samo svojim, već i njihovim očima. Zbunjeni ste? Otvorite širom oči, jer detalji su svuda oko vas.

 | Autor:

Želiš li ti osigurati knjige na polici prijavi se, a miss7 najkreativniji odgovor nagrađuje s tri veloike književne poslastice.

Pravila nagradnog natječaja i politiku privatnosti pogledaj ovdje.

 

 

Photo: None

Komentari 0