1/15

Sretan 50. rođendan, Vans!

Prvo su ih kupovali skejteri i surferi, zatim su ih proslavili glazbenici i drugi brendovi s kojima su surađivali, a danas 'vansice' nose svi

Omiljeni brend tenisica među skejterima, surferima, glazbenicima, ali i fashionisticama, Vans, danas slavi svoj 50. rođendan, a put od osnivanja brenda do njegove slave bio je dug i obogaćen raznim zanimljivostima.

 

Party like it's our birthday. Following the celebration on Snapchat? Username: VANS #since66

A photo posted by vans (@vans) on

Tvrtku su osnovala braća Paul i James Van Doren 1966. godine, s jednim ciljem - da prodaju obuću. Odjednom su lokalni skejteri poludjeli za njihovim tenisicama, a osim što su ih ponekad dijelili besplatno, prodavali bi i po jednu tenisicu za 3 do 6 dolara. Popularnost njihovih tenisica narednih je godina samo nastavila rasti, posebice zahvaljujući nekim profesionalnim skejterima i glazbenicima koji su ih nosili i koje su kopirali svi tinejdžeri.

Uslijedile su i brojne suradnje s modnim kućama poput Kenza, ali i s glazbenim legendama poput Iron Maidena i Metallice. Danas brend slavi pola stoljeća koje će obilježiti koncertima diljem svijeta, a među izvođačima su se našla neka velika imena iz devedesetih, poput Wu-Tang Clana, Nas-a i Erykah Badu. Iako će koncerti nažalost zaobići Hrvatsku, rođendan možete proslaviti u svojim omiljenim 'vansicama', a za one koji još uvijek nemaju ove legendarne tenisice u galeriji smo odabrali najljepše modele.

Photo: theoutnet

Komentari 0