15. siječnja 2014.

Ogrlice inspirirane drevnim egipatskim božicama

1/11

Dizajnerica nakita Petra Grgasović predstavlja novu kolekciju ogrlica inspiriranu ljepotom i mudrošću drevnih egipatskih božica. Svaka ogrlica nosi ime jedne od božica i priča svoju priču. Potrebno je čak mjesec dana da jedna ogrlica bude izrađena, s obzirom da je svaki dio ogrlice ručno izljeven, oblikovan, bojen i lijepljen. Izrađene su od visokokvalitetnog gipsa, akrilnih boja i eko kože.

 | Autor:

U egipatskoj mitologiji Bast je bila drevna božica-mačka, štovana od Druge dinastije. Središte njenoga kuta bio je u Per-Bastu (grč. Bubastis), koji je imenovan njoj u čast. U početku smatralo ju se božicom zaštitnicom Donjeg Egipta, i prema tome prikazivana je kao razjarena lavica. I zbilja, njeno ime može se protumačiti kao "ženska proždiračica". Kao zaštitnica, smatralo ju se i čuvaricom faraona, i prema tome i čuvaricom najvišeg muškog božanstva, boga Ra, koji je poput nje bio solarno božanstvo, čime je dobila nadimke "Dama plamena" i "Raovo oko".

 | Autor:

Isis je Egipatska božica magije i ljubavi. Ona je i jedna od najvažnijih božica o kojoj je prvo bilo spomena u drevnom Egiptu. Ni jedno drugo Egipatsko božanstvo nije imalo vrijeme u svojim rukama kao Isis. Sa strane Egipatskih stanovnika ona je bila smatrana kao izvrsna majka-božica i predstavljala je majčinski duh u svoj najintimnijem obliku. U Osirisovoj legendi ona je bila viđena kao poslušna supruga, ucviljena udovica i kao zaštitnica mrtvih.

 | Autor:

Svake godine, umjetnica Petra Grgasović, izrađivat će limitirani broj ovih luksuznih ogrlica, a za ovu 2014. godinu, taj broj je 6. Svaka ogrlica je unikatna, napravljena u samo jednom primjerku za cijeli svijet, izrađena sa jako puno pažnje, ljubavi i strasti. Kada stavite ovu ogrlicu oko svoga vrata, osjećat ćete se kao da ste ušli u vremeplov i vratili se u zlatno doba Egipta. 

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Komentari 0