1/17

Top 10 okvira za svaki oblik lica

Odjevne kreacije čuvene modne kuće Mugler još uvijek se ne mogu kupiti u Hrvatskoj, no dašak prepoznatljivog Muglerovog glamoura i elegancije konačno je postao dostupan i domaćim ljubiteljicama mode. U Hrvatskoj se, naime, od nedavno mogu kupiti dioptrijske naočale s potpisom slavnog pariškog brenda.

Lider Optike, mreža koju sačinjava pedesetak obiteljskih optika u Hrvatskoj, ekskluzivni je distributer Mugler dioptrijskih okvira, a u ponudi se mogu naći gotovo svi modeli iz ovogodišnje i lanjske kolekcije. Naočale karakteriziraju strukturirani i geometrijski oblici, dok su prepoznatljivi Muglerovi motivi i detalji inspirirani svijetom životinja diskretno uklopljeni u dizajn okvira i materijale proizvedene isključivo za njihovu izradu.

 | Autor:

Može se reći kako su posljednjih godina naočale napravile pravu malu revoluciju u svijetu mode. Nose ih jednako osobe s dioptrijom, ali i oni kojima su naočale pravi modni dodatak i koriste ih s običnim staklima bez dioptrije.

 | Autor:

Same okvire birajte prvenstveno po obliku lica i primjereno svom stilu, ali i poslovnim obavezama. Lider Optike vam nude zaista šarolik izbor okvira u svim bojama i oblicima i stoga odaberite najbolje po svom ukusu. Ako imate duguljasti oblik lica, predlažemo izbor između okruglih okvira ili trendovske velike kockaste. Oni će vizualno omekšati oštre crte lica. Za srcoliki oblik lica najbolje pašu ovalni okviri s širim donjim rubom jer odlično čine ravnotežu između visokog čela i uske brade. Seksi i retro mačkasti okviri pašu na okrugli oblik lica, a bitno je i da gornji rub okvira prati prirodnu liniju obrva.

 | Autor:

Dizajner Thierry Mugler, podsjetimo, svoju je prvu kolekciju predstavio javnosti davne 1973. Inspirirana Hitchcockovim ikonama, kolekcija je odisala glamourom i seksipilom . Od tada je prošlo više od 40 godina, a brend koji je ovaj svestrani Francuz u međuvremenu izgradio još je uvijek sinonim za avangardu, prepoznatljiv po neprestanim inovacijama, eksperimentiranju i pomicanju granica mode.

 | Autor:

Na mjesto kreativnog direktora modne kuće Mugler krajem prošle godine zasjeo je mladi i perspektivni londonski dizajner gruzijskog porijekla David Koma. Već je tada bilo jasno da se u Mugleru očekuje svojevrsno rebrendiranje pa stoga ne čudi da su modni kritičari i ljubitelji mode s nestrpljenjem iščekivali njegove prve uratke pod okriljem brenda čiji ga je osnivač, kako je sam kazao, inspirirao od djetinjstva.

 | Autor:

Iako je u lipnju predstavio resort kolekciju, Kominim pravim debijem smatra se kolekcija za proljeće/ljeto 2015, predstavljena u rujnu tijekom Pariškog tjedna mode. Minimalističkom i seksipilnom , a istovremeno jednostavnom kolekcijom dominiraju komadi u bijeloj i crnoj boji, karakterizirani krojevima koji prate liniju tijela i visokim prorezima, istovremeno prožeti detaljima poput komada metala. Reakcije kritike, ali i šire publike pokazale su da je Koma, zadržavši prepoznatljive odlike Muglera u koje je savršeno uklopio vlastitu sklonost visokoj estetici i naglašavanju futurizma, u potpunosti opravdao sva očekivanja.

 | Autor:

U galeriji pogledajte više fotografija...

Photo: None

Komentari 0