"Od tate, starog vuka, naslijedila sam stil"

Otkrila nam je studentica novinarstva Karla Rinčić, koja radi i na američkom startupu koji će modi dati nešto sasvim novo

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, komade?


Svoj stil bih opisala jednostavnim, ali uvijek uz poneki neobičan komad ili detalj. Volim spajati nespojivo, kombinirati klasično s modernim. Nemam najdražu boju, u mom ormaru ima svega. Volim “oversized” i asimetrične krojeve.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Street style scena je poput velike piste na kojoj svi imaju priliku pokazati svoj karakter kroz način odijevanja. Na taj način je definitivno visoka moda dostupnija i poznatija širokim masama.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš “ja nemam što obući”?

Ne smišljam jako dugo. Naravno da ima dana kad se par puta presvučem. Ali, usprkos svemu, koliko god mi je dan loš, ponekim detaljem zakamufliram situaciju.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije?

Najčešće stilske inspiracije su mi upravo dobro odjeveni ljudi koje susrećem gdje god se nalazila. Važno je biti svoj i originalan, pogotovo danas kad su nam mnoge stvari nametnute pod “must have” komade. Iako nemam idola što se tiče odijevanja, ipak bih izdvojila tatu, staroga morskog vuka i pomorca koji je obišao sve kontinente, mislim da sam od njega naslijedila tu neku crtu za spajanje nespojivog.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Uđem, vidim, ako mi se svidi, kupim. Zapravo, najčešće kada planiram shopping, to završi prilično neuspješno.

Cipele ili torbe? Zašto?

Cipele. Naravno, to ne znači da ne volim torbe, daleko od toga, ali jednostavno, cipele volim više. :)

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Što nosiš na fotki za Budi.IN?

Zarine trapke i čizme, sivi kašmir pulover iz Benettona, kožnatu torbicu koju sam toliko iznosila i za koju se niti ne sjećam odakle je, “oversized” kaput iz Max Mare i sat Officine Panerai.

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.


Trenutačno radim za WOOWZER, to je američki startup koji modi daje novu dimenziju i koji će promijeniti navike kupaca. Uz posao studiram novinarstvo. Vesele me i velike i male stvari, obitelj, prijatelji, moj psić. Slobodno vrijeme provodim, koliko stignem naravno, uz dobar film, trenirajući, u dobrom društvu. Hobi mi je pjevanje, obožavam glazbu.

Najdraži predmet u ormaru mi je (i zašto)... Malo starija košulja Vivienne Westwood jer je posebna i bezvremenska. A i vidjela sam je u filmu “Vrag nosi Pradu”.

Omiljeno jelo/piće... Sve iz mora, uz litre maslinova ulja/Voda.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0