Novi dizajnerski val na Cro a Porteru

U sklopu nadolazećeg Schwarzkopf Cro a Porter-a koji će se održati od 3. do 06. travnja 2013. u galeriji Lauba, priliku da svoje kolekcije predstave široj javnosti dobit će i mladi talentirani dizajneri.

U sklopu nadolazećeg Schwarzkopf Cro a Porter-a koji će se održati od 3. do 06. travnja 2013. u galeriji Lauba priliku da svoje kolekcije predstave široj javnosti dobit će i mladi talentirani dizajneri. Svi gledatelji imati će priliku uživati u revijama pobjednika strukovnih i regionalnih natječaja Modni ormar, Fashion incubator, kao i talentiranih imena koja će se po prvi puta predstaviti domaćoj javnosti. Projekt Schwarzkopf Cro a Porter postao je svojevrsna platforma za prepoznavanje i lansiranje novih, vrhunskih dizajnerskih imena, te se kao najdugovječniji domaći modni projekt ponosi nastavkom te tradicije.

Nakon pobjede na Fashion Incubatoru s kolekcijom ‘'Shapes’', mlada dizajnerica Tatjana Pantoš po prvi puta će  na Schwarzkopf Cro-A-Porteru predstaviti svoje modele. Kako sama kaže, prva kolekcija za širu publiku zvat će se Afrika koja je inspirirana životinjskim uzorcima i plemenskim printevima. Tatjana kaže kako dizajnira za hrabru i odvažnu ženu, a svojim modelima želi naglasiti ženske obline i atribute. Na snimanju Tatjana je koristila nakit Pevalek Jewellery.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Student TTF-a Manuel Maligec će nakon što je osvojio srca publike s prošlom kolekcijom izrađenom većinom od kožnih trakica,  ovaj put pokazati nešto nježniju kolekciju. Manuel će  i dalje koristiti kožu u svom radu no ovaj put odabrao je svjetlije boje i egzotične kože, a svome opusu dodat će muslin i svilu. Svoju kolekciju nazvao je ID po Freudovoj podjeli ličnosti i životinjskom nagonu koji u sebi ima svaki čovjek. Dizajner naglašava kako je cijela kolekcija iznimno senzualna.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Dizajnerski dvojac Damir Begović i Domagoj Štimac pokazat će svoju prvu zajedničku kolekciju inspiriranu afričkim plemenima. Njihova lepršava ljetna kolekcija obilovat će životinjskim uzorcima i perjem te neuobičajenim elementima i materijalima korištenim za odijevanje. Za svoj stil kažu da ga je teško definirati, a vjeruju kako njihovo vrijeme tek dolazi.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

Drugi dizajnerski dvojac Timy Šarec i Ivan Badanjak nakon dugogodišnje suradnje u kreativnom studiju te na produkcijskim tv projektima odlučili su napraviti svoju prvu modnu kolekciju i stvoriti brand. Prva zajednička revija imena "Vain by Vain" nastalog od anagrama dizajnerovog imena temeljit će se na tamnim bojama. Kolekcija će obilovati čipkom koju će po svojim riječima dizajner staviti u jedan potpuno novi, neobični kontekst.

 | Autor: Jurica Sertić Jurica Sertić

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije dizajnera...

Photo: Jurica Sertić

Komentari 0