31. svibnja 2012.

Nova serija suvenira Zagrebu za rođendan!

1/9

Lana's DuckAss, mala kreativna radionica Lane Hudine u svibnju hrvatskom tržištu predstavlja novu seriju crteža „Znamenitosti grada Zagreba“ nastalih u čast rođendana glavnog grada Hrvatske.

U već prepoznatljivom stilu ilustrirane su poznate znamenitosti grada: Zagrebačka katedrala, Mirogoj, Zrinjevac i sl. , a novost je što se motivi mogu prenijeti na sve željene medije; majice,  šalice, platnene vrećice, plakate, tapete i sl. po izboru svakog kupca.

 | Autor: Kao rođena Zagrepčanka, Lana Hudina ove je godine posebnu pozornost u radu poklonila upravo svojem rodnom gradu kreirajući seriju od 10 crteža koji prikazuju motive kule Lotrščak,  Uspinjače, Jaruna, Maksimira, Mirogoja, Zagrebačke katedrale, Zrinjevca,  16. og Meridijana, Cibone i Medvedgrada, a serija se svakodnevno širi i novim motivima znamenitosti koje već godinama osvajaju srca Zagrepčana,  ali i njihovih posjetitelja. Dan grada Zagreba slavi se 31. svibnja još od 1999.  godine,  na dan zaštitnice grada Zagreba,  Majke Božje od Kamenitih vrata, na osnovi višestoljetne tradicije (od 1731.  godine) štovanja njezina lika u kapelici Kamenitih vrata. 

Cilj ove serije jest, u već prepoznatljivom Laninom stilu koji karakteriziraju predimenzionalni likovi u odnosu na građevine, šarenilo te doza humura, prikazati poznate znamenitosti Zagreba,  ali i one koje su ne zasluženo, manje spominjane u društvu kao što su Cibonin toranj ili spomenik 16. om Meridijanu.

 | Autor: Primjerice, Cibonin toranj ili među mlađim građanima često nazivan Cibonkas je 105 metara visok poslovni toranj izgrađen 1987. godine zajedno sa sportskom dvoranom Dražena Petrovića za potrebe Univerzijade. Cilindričnog je oblika promjera 25 metara s fasadom od čelika,  stakla i granita.  Istočni 16.  meridijan je pak zamišljena linija koja spaja Sjeverni pol preko Arktičkog oceana,  Europe,  Afrike,  Atlantskog oceana i Antartike do Južnog pola, a zanimljivo je da prolazi i kroz Zagreb te ima spomenik u blizini raskrižja Avenije Vukovar i Držićeve ulice.

 | Autor: Nakon prošlogodišnje serije crteža „Hrvatski izumi“,  „Znamenitosti grada Zagreba“ predstavlja drugu serija crteža Lana's DuckAssa koja samo čeka istinske ljubitelje grada Zagreba i njegovu povijest.  Kao dodatnu posebnost kolekcije autorica ističe jedinstvenu suradnju sa GooMoo dekorativnim tapetama koje svim zainteresiranima ovoga ljeta nud mogućnost apliciranja svih motiva iz obje kolekcije na zid u obliku samoljepivih tapeta. Više o kolekciji možete saznati na službenoj Facebook stranici.

U galeriji detaljnije pogledajte nove suvenire...

Komentari 0