15. listopada 2012.

Nova kolekcija modne kuće MAK

1/7

Ovo je priča o odijevanju. I muškom i ženskom istovremeno. Jer, moda je postala trendy biseksualna. Bez tabua. Žena je odavno obukla hlače, a muškarac sve otvorenije koketira sa suknjama.

 | Autor: A zima? Zima je ženskog roda. U načelu. Vjetar, studen, snijeg i mraz ne mogu biti muževniji. Muška ili ženska, zima ne mora biti tmurna. Ako se oboji, osvježi. Ako se u nju dovuče ljeto, s nekoliko kapi sive. Zato smo zadržali čvrste i tople vunene štofove i sukobili ih s lepršavom svilom i muslinom. Na kantunu Marmontove i Rive, na uglu Gajeve i Trga, kod Krleže.

 | Autor: I ostali smo prepoznatljivi. I dalje smo retro, i dalje smo nosivi. I dalje oblačimo romantičnu, vječnu divu. U ženstveni kaput, sa svilenom maramom ispod koje izviruje klasični muški sako na duplo kopčanje. Onako, u špic. No, i njega - muževnog i krutog - samo jednom crtom, sudarom boja i tekstura pretvorili smo u ženstveni komad. Srcolikim obrisom korzeta na prsima, Victora smo prerušili u Victoriju. Ona voli retro, voljela ga je godinama. Otkrila ga je prije Mad Mena, prije nego je Christina Hendricks pokazala sve obline vatrene Joan Harris.

 | Autor: I da, ime kolekcije nismo slučajno odabrali. Ova je kolekcija hommage čovjeku koji već 10 godina pokreće, okuplja, organizira, gura, promovira modu. Kroz 20. Cro-A-Porter-a, pomogao si nama, u modnoj kući Mak, da postanemo prepoznatljiv dio hrvatske mode. Viktore, hvala! Ova je kolekcija za tebe. Od srca, Neda i Teo.

Fotografija : Ivo Burić
Make up i frizura : Josip Lijić za Josip Art Hair
Model : Anita Lijić za Talia Model
Cipele : Karla
Zahvaljujemo galeriji Meštrović za korištenje prostora!

 | Autor: Revija modna kuća MAK na rasporedu je u subotu, 20.10.2012. u Westgate Shopping city u 20.00h.

U galeriji detaljnije pogledajte dio nove kolekcije...

Komentari 0