1/7

Nova kampanja modnog dvojca Vuletichortig

Dizajn brenda Vuletichortig potpisuje mladi dvojac Petra Vuletić i Saša Hortig, koji su ovom kolekcijom osigurali svoje mjesto na dolazećem tjednu mode - Schwarzkopf Cro A Porteru.

 | Autor: Marija Gašparović Marija Gašparović

Kolekcija je inspirirana tekstilnim instalacijama umjetnika Roberta Morrisa. Presavijanje materijala te manipulacija istim bila je polazišna točka istraživanja. Odjevni predmeti izrađeni su od neoprena, industrijske mreže te reteksa – redom industrijskih materijala, po inspiraciji na Morrisa koji je također koristio industrijske materijale za svoje instalacije.

 | Autor: Marija Gašparović Marija Gašparović

Svaki od ovih odjevnih predmeta složen je tako da se vrlo laganim potezom raskopča i pretvori u drugi, odnosno veći odjevni predmet, ovisno o potrebi. Kako svaki odjevni predmet ima mogućnost transformacije te prilagođavanja tijelu osobe koja ga nosi, bez problema ti odjevni predmeti funkcioniraju na ženi i na muškarcu.

 | Autor: Marija Gašparović Marija Gašparović

U kampanji je tu tezu potvrdio model Boris P., a upravo je skulpturalnost materijala ponijela glavnu ulogu u scenariju predstavljene kampanje. Za make up je zaslužna Petra Sever, a fotografije potpisuje Marija Gašparović.

 | Autor: Marija Gašparović Marija Gašparović

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Marija Gašparović

Komentari 0