20. lipnja 2014.

Hit kampanja Ana Marie Ricov

Jure Perišić.
1/7

Poznata hrvatska dizajnerica Ana Maria Ricov snimila je kampanju za kolekciju proljeće/ljeto koja se upravo nalazi u prodaji. Prepoznatljiva po vrhunskom kroju i istančanoj modnoj estetici i ovoga puta dizajnerica naglasak stavlja na čistoću forme i slojevitost.

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

Kolekcijom koju je prikazala na Perwoll Fashion.hr-u, mlada je dizajnerica oduševila modnu kritiku i još jednom pokazala svoje umijeće u izradi odjevnih predmeta i igri materijala i forme. Ana Maria Ricov kreira za žene koje vole minimalizam i funkcionalnost te kojima je bitan osjećaj slobode i nesputanosti.

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

''Inspiracija za kolekciju bazira se na geometriji. Konstrukcija se temelji na skladu između ravnih linija i krivulja. Odjeću karakterizira jednostavna i čista forma te je dominantna slojevitost. Prisutni su prorezi, metalni zatvarači i jaki kontrasti. Na sličnu smo se ideju odlučili i u stvaranju kampanje pa je ljetna kolekcija u kontrastu s hladnom ekspresijom na fotografijama“, izjavila je Ana Maria Ricov.

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

Tkanine koje prevladavaju kolekcijom su pamuk, viskoza, svila i gumirani materijali, no, poseban efekt dinamičnosti daju transparentne tkanine, koje Ricov smjelo kombinira s gustim, neprozirnim materijalima. Paletu boja čine nezaobilazna crna, siva, tamno plava te bijela boja. Ana Maria Ricov u svojim kreacijama vidi smjelu, odlučnu i samosvjesnu ženu kojoj je estetika jednako važna kao i funkcionalnost.

Više slika pogledajte u galeriji...

Komentari 0