Nestvarno moderne Pepeljuge

Svaka djevojka želi doživjeti onaj čarobni trenutak iz “Pepeljuge”, a kakva bi to moderna princeza bila bez raskošne haljine i cipela. Dovoljno je pogledati jedan od najiščekivanijih filmova ove godine - “Cinderellu”. Bajkovita animirana haljina, koju je Walt Disney zamislio pedesetih godina prošlog stoljeća, sada je dobila dostojnu modernu verziju koju je kostimografkinja Sandy Powell kreirala za “princezu” na velikom platnu - glumicu Lily James.

Za njezinu balsku haljinu trebalo je od više od 250 metara materijala te više od 10.000 kristala Swarovski, imala je nekoliko podsuknji te više od 4,8 km šavova, a tijekom snimanja filma izmjenjivali su čak devet kopija ove haljine. No i decentniji glamurozni komadi bit će sasvim dovoljni da “probudite” princezu u sebi.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Za početak, savjetuju brojni dizajneri koji su jedva dočekali u svojim kolekcijama pokazati kako se odijeva na kraljevskom dvoru u 21. stoljeću, u prvom planu neka bude elegantna ornamentna čipka upotpunjena bogatstvom ukrasa i pokojim svjetlucavim detaljima. Mora izgledati eterično i čarobno (baš kao Jennifer Lopez u kratkoj verziji princeza-haljine na slici skroz desno), a opet tako jednostavno i minimalistički, bez dramatičnog pretjerivanja. Pritom neka vam boje budu saveznici.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Dovoljno je pogledati “haute couture” kreacije bajkovitih dizajnera (i miljenika crvenih tepiha) Zuhaira Murada, Elija Saaba, Valentina, Christiana Diora, kao i naših ELFS-a, i sve će vam biti jasno. Naravno, sofisticirana plava (Pepeljugina boja) na prvome je mjestu. A uz bok joj čvrsto stoje bijela, prljavoružičasta i lila, neutralna bež i nježnosiva.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Više pročitajte u magazinu Budi.IN koji u subotu možete nabaviti na kioscima!

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0