Native sadržaj
glavna prednost treninga jest ta da bez vanjskog opterećenja aktiviramo mišiće i pritom poprilično rasterećujemo koštano zglobni sustav.

Isprobala sam EMS trening koji u 20 minuta zamjenjuje 3 konvencionalna treninga u teretani!

  • Posjetile smo zagrebački SpeedFit Boutique Fitness Studio gdje smo hrabro odradile jedan malo drugačiji trening
  • Riječ je o vježbanju uz mišićnu elektrostimulaciju 
  • Trening traje samo 20 minuta, a u nastavku pročitaj zašto je tako učinkovit

Pametni trening od samo 20 minuta od sada možemo odraditi i u samom centru Zagreba u SpeedFit Boutique Fitness Studiju. SpeedFit se razlikuje od tradicionalnih fitness studija prije svega po tehnologiji koja se koristi tijekom treniranja. Riječ je o inovativnoj njemačkoj EMS tehnologiji koja je novim oblikom treninga cijelog tijela od 20 minuta napravila revoluciju u svijetu fitnessa, a SpeedFit je jedini studio u Hrvatskoj koji ju posjeduje.

 | Autor: Pixsell Pixsell

SpeedFit trening potpomognut je mišićnom elektrostimulacijom (EMS) i zamjenjuje tri do četiri konvencionalna treninga u teretani. EMS uređaj emitira bezbolne impulse u tijelo i uzrokuje 85 kontrakcija po sekundi na svim mišićnim skupinama simultano što trening čini nevjerojatno efikasnim. Najbolji dio cijele priče je što je potrebno trenirati jednom tjedno, a trening traje svega 20 minuta.


Kako izgleda trening u SpeedFit-u? 

Budući da redovito vježbam, odmah sam pristala odraditi trening u SpeedFitu kako bih iz prve ruke osjetila sve njegove posebnosti i prednosti. Za početak na sebe odijevam komplet tajica i pripijene majice, nakon čega se odijeva vježbačko odijelo čijim radom, intenzitetom strujnih impulsa, upravlja trenerica i menagerica studija Maja Jurin. Elektrode na prsuluku, rukama, nogama i gluteusu trenerica će prethodno pošpricati vodom.

Vježbačko odijelo je zaista ugodno i ne smeta prilikom vježbanja, a svakako je prednost i ta što prilikom odlaska na trening ne trebate razmišljati o opremi – sve vas čeka u SpeedFit studiju. Intenzitet treninga te impulsa iz odijela su individualno prilagođeni, ovisno o početnom stanju pojedinca. Stoga, ovaj tip treninga je prikladan za žene i muškarce, za početnike i napredne vježbače.

 | Autor: Pixsell Pixsell
Kada je odijelo na vama, vrijeme je da započnete vaš EMS trening i otkrijete sve ono zbog čega je upravo ova vrsta fitnesa visoko cijenjena među onima koji vode računa o svojoj formi i izgledu. Trening uz EMS uređaj traje 20 minuta i tijekom jedne sesije aktivno je oko 300 mišića simultano.

Iako se 20 minuta čini kao vrlo kratko vrijeme, riječ je o intenzivnom treningu cijelog tijela. Već nakon prve serije, kapljice znoja bile su vidljive na licu i tijelu. Osjećate blage vibracije u cijelom tijelu, a onda počinje podešavanje svake mišićne grupe pojedinačno. Počinje zagrijavanje. Ono obično traje oko 5 minuta i sastoji se od seta vježbi koje samo naoko izgledaju lake. Nakon nekoliko minuta već sam bila poprilično mokra, ali i spremna za nastavak treninga. 

Trenerica je cijelo vrijeme podizala impulse koji su aktivirali dubinska mišićna vlakna koja je jako teško obuhvatiti konvencionalnom metodom treninga. Vježbe koje sam radila su lake kada se izvode bez odijela, ali u odijelu običan čučanj ili plank postaju teški (kao da sam ih odradila pedesetak za redom).

I upravo je to ono što EMS trening čini tako posebnim. Elektro impulsi čine da mišići rade mnogo više nego što je u normalnim okolnostima potrebno. I zato rezultati dolaze mnogo brže nego s običnim treningom. Poslije 20 minuta treninga bila sam iznenađujuće umorna i znojna, ali osjećaj je zaista odličan.

 | Autor: Pixsell Pixsell

Iako se izvode klasične vježbe, zaista je velika razlika te vježbe raditi ‘na suho’ i ovako s odijelom sa strujnim impulsima. Trening je mnogo intenzivniji, no ujedno vrlo dinamičan i zabavan. Odlično je i to što je trenerica uvijek tu i pomaže pri pravilnom izvođenju vježbi, prati sve pokrete, uči pravilnom disanju i ono najvažnije, motivira vježbača pa trening jednostavno proleti.  

Ana Hlaca i Maja Jurin | Autor: Pixsell Pixsell Ana Hlaca i trenerica Maja Jurin, Nakon treninga osjećaj je kao da sam bila na vremenski puno dužem treningu, a glavna prednost treninga jest ta da bez vanjskog opterećenja aktiviramo mišiće i pritom poprilično rasterećujemo koštano zglobni sustav.

Svakako bih preporučila ovu vrstu treninga svima koji u užurbanoj svakodnevici ne pronalaze dovoljno vremena za vježbanje, ali i onima koji žele brze rezultate. Prednost SpeedFit treninga je svakako i ta što je trenerica uvijek pored vježbača što ozbiljnost i kvalitetu treninga diže na najvišu moguću razinu. Uz to, trening traje zaista kratko pa je moguće trenirati i u pauzi na poslu

Trening u SpeedFitu me zaista oduševio, a budući da mi je trenerica Maja Jurin objasnila da se SpeedFeet treninzi mogu kombinirati i s klasičnim treninzima, planiram nastaviti dolaziti u SpeedFit jednom do dva puta tjedno.

glavna prednost treninga jest ta da bez vanjskog opterećenja aktiviramo mišiće i pritom poprilično rasterećujemo koštano zglobni sustav. | Autor: Pixsell Pixsell Glavna prednost treninga jest ta da bez vanjskog opterećenja aktiviramo mišiće i pritom poprilično rasterećujemo koštano zglobni sustav.

 

Photo: Pixsell

Komentari 0