1/22

Nakit kojemu nitko ne može odoljeti

Romantičan i upečatljiv, SheShe Lee nakit prigrlile su mnoge djevojke i žene koje cijene individualnost, kreativnost, ali i kvalitetu i trud posvećen izradi ogrlica koje su vrlo brzo pronašle put do sretnih vlasnica.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Simpatična Vesna Kutnjak krije se iza unikatnog nakita koji je počela izrađivati prije nešto više od godinu dana, tijekom apsolventske godine i to isključivo za vlastite potrebe. Vesnin talent i smisao za detalje primijetili su i drugi stoga je njezin upečatljiv nakit vrlo brzo osvojio srca srednjoškolki, studentica, mladih majki, ali i zrelijih žena. Osvojio ih je i neobičan naziv brenda.

„Kada sam smišljala ime, željela sam da bude simpatično i pamtljivo, ali i da meni ima nekakvo značenje, dakle da bude nekako osobno. Privatni nadimak Šišili malo sam preinačila i tako je nastalo ime pod kojim stvaram“, otkrila je Vesna.

Kvalitetan materijal i mnogo truda za svaku ogrlicu

Mlada magistrica tekstilnog i modnog dizajna veliku pozornost pridaje materijalima i izradi jer svojim kupcima želi ponuditi proizvod kakav bi i sama izabrala. Za izradu jednog komada nakita potrebno joj je minimalno jedan dan, ali ponekad i više, ovisno o složenosti i veličini.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Radim s raznim materijalima, pa tako moj nakit sadrži akrilne, metalne i tekstilne komponente, a ni upotreba kamena nije mi strana. Dapače, kamen bih voljela koristiti u većoj mjeri nego što to činim sada, ali je njegovom uporabom teže formirati prihvatljivu cijenu“, otkriva.

Umjesto satenskih traka, bira one od materijala pogodnijeg za vezanje, a svaka ogrlica ima i zašivenu podstavu kako bi bila ugodnija za nošenje.

Osim perlica koristi i različite privjeske i lančiće, a najčešće ih nabavlja na eBayu zbog prihvatljivijih cijena. Vesna se potpuno predaje svojem nakitu pa i osobno oslikava kutijice u kojima ih prodaje. U razvoju brenda pomogao joj je i dečko koji je zadužen za logotip i savjetodavne usluge, a ponekad ima i ulogu fotografa. Simpatična Vesna velika je kreativka te joj inspiracije nikad ne manjka.

Inspiraciju crpim odasvud. U samom početku najviše ideja dobivala sam razmišljajući što bih ja voljela nositi, a s vremenom su se izvori inspiracije namnožili, pa tako ideju ponekad dobijem iz samog materijala, neočekivane kombinacije boja i/ili oblika. Kada radim neki novi model, ogrlicu obavezno prvo skiciram, a zatim skicu razrađujem dok ne postanem zadovoljna. Iako pratim i radove drugih kreativaca, pri vlastitom se stvaranju trudim što više odmaknuti od tuđeg rada jer kopiranje kod mene ne dolazi u obzir“, istaknula je.

Iako je nakit počela izrađivati isključivo za sebe, dizajnerica priznaje kako je to ujedno i najteži rad.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell „Za samu sebe mi je najteže raditi jer svaki dan imam neku novu ideju koja mi se čini bolja od jučerašnje. Više mi se puta dogodilo da sam za neku ogrlicu koju bih napravila rekla: 'Ako se ova ne proda, ostavljam ju sebi!'. Takve još nije bilo“, kroz smijeh ističe dizajnerica.

Unikatne ogrlice po narudžbi

Njezin rad zamijetili su mnogi iako do sada nije sudjelovala na nikakvim sajmovima. Glavni razlog je mala količina nakita koji ima kod sebe jer je najčešće rađen za određenu osobu i/ili je rezerviran. Naime, Vesna radi i po narudžbi, zbog čega svaki kupac može imati unikatni komad SheShe Lee nakita.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Najveći problem Vesni predstavlja nedostatak vremena zbog čega se njezin asortiman pretežno sastoji od ogrlica. U budućnosti se nada nadopunjavanju ponude.

„Stalno otkrivam nove tehnike izrade i materijale, tako da iz moje male radionice još svakakva čudesa mogu izaći“, otkrila je Vesna.

Prosječna cijena ovog ručno rađenog nakita je 300-tinjak kuna, a naručiti ga možete putem SheShe Lee Facebook stranice.

Više fotografija pogledajte u galeriji…

Photo: Borna Filić/Pixsell

Komentari 0