Najbolji recepti za blagdanski stol

Portal Gastro.hr pripredio je veliki božićni specijal koji će vam olakšati pripremu ukusnih jela za blagdane.

Blogeri iz zajednice Gastrosfera zasukali su rukave i odlučili podijeliti s vama neke od svojih omiljenih božićnih i novogodišnjih delicija, koje uredno pronađu svoje mjesto na njihovom blagdanskom stolu. Razne slastice zaokupile su maštu naših blogera, pa su inspiraciju pronašli u čokoladi, lješnjacima, orasima, medu. Neki su rado otkrili tradicionalne recpture svojih baka i mama, a neki su se odvažili, ili možda ipak nisu bili toliko hrabri da otkriju obiteljske tajne, pa su se odlučili za jednako slasne moderne verzije dobro poznatih, omiljenih kolača.

 | Autor:

U carstvu slatkog naći ćete i pravo zimsko piće, atipičnu buzaru za Badnjak, paštetu za božićni tulum, punjena teleća prsa i tradicionalnu dalmatinsku pašticadu. Zato proučite recepte, istražite sastojke, uvedite možda neke promjene, ali slobodno crpite inspiraciju iz jela, jer ona su tu da vam Gastrosfera na poseban način poželi sve najbolje za blagdane.

 | Autor:

Otkrijte i sve tajne pečenja purice, jednog od omiljenijih božićnih jela, posebno u sjevernom dijelu Hrvatske. Mnogima Božić nije potpun, ako na se na stolu ne nađe pečena purica u raznim varijacijama s izborom priloga. Svi koji su pripremali cijelu puricu sigurno imaju svoje tajne i savjete kako ispeći meso da ostane dovoljno sočno, a izvana ipak hrskave kožice. Iskustvo za savršenu blagdansku pečenku skuplja se godinama, ali dobar početak te izvor trikova i tajni su i recepti koje su za vas izdvojili na Gastro.hru.

Trikove za pripremu ovih jela, ali i bakalara, pečenke i mnogih drugih potražite u specijalu portala Gastro.hr.

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0