Na treći maraton kratkih filmova Muvit/6x60 u Novom Mestu pozvani i hrvatski filmaši

Tvorci kratkih filmova već se mogu prijaviti na sada već tradicionalni maraton kratkih filmova

Filmski maraton kratkih filmova Muvit/6x60 koji se ovog ljeta izvodi već treću godinu zaredom postao je već tradicionalno okupljalište filmaša u Sloveniji, a prijave su već otvorene. Dani kreativnosti ove godine održat će se u Novom mestu između 23. i 26. kolovoza, a organizator ovog ljeta poziva na sudjelovanje i sve hrvatske ljubitelje kratkog filma. „Naša želja je svake godine potaknuti sve više umjetnika na sudjelovanje i stoga ove godine apeliramo i na hrvatske tvorce kratkih filmova da nam se ovog ljeta pridruže jer će tako iskustvo čitavog maratona biti još bogatije,“ istaknuo je Gregor Graf, kreativni direktor agencije digiGRAL koja je organizator i inicijator projekta.

Muvit/6x60 postaje već tradicionalno okupljalište svih kreativaca koji uživaju u snimanju filmova. Na festivalu Muvit/6x60 vode bitku protiv vremena i ograničeni vremenom i resursima koji im stoje na raspolaganju oslanjaju se na svoju kreativnost i domišljatost te pokušavaju u roku od 60 sati snimiti kratke, od 6- do 8-minutne filmove. Uz to se natječu i za novčane nagrade koje im dodjeljuje žiri i publika. Nakon Radovljice i Postojne u kojima je Muvit/6x60 gostovao u proteklim godinama filmskom zemljovidu ove godine pridružuje se Novo mesto koje će između 23. i 26. kolovoza biti grad domaćin nezaboravne filmske avanture. Kako su ove godine pozvani na sudjelovanje i tvorci filma iz Hrvatske, Muvit/6x60 dobit će novu, međunarodnu dimenziju.

 | Autor: arhiva arhiva

„Jedan od naših ciljeva jest potaknuti kreativne pojedince na stvaranje filma, dati im poticaj kojeg trebaju za stvaranje svojeg vlastitog filma,“ rekla je Maja Šest, umjetnička direktorica i direktorica programa festivala Muvit/6x60 i predstavila neke od novosti u ovoj godini. „Prošle godine uočili smo veću kvalitetu filmova. Kako želimo ove godine biti još bolji, pripremamo dvije stručne radionice, režijsku i radionicu DOP, nekakav 'boot camp' gdje će natjecatelji dobiti korisne upute o tome kako se snaći u našem filmskom maratonu. Ove godine također smo skratili maksimalnu duljinu podnijetog filma za jednu minutu i koji sada traje 8 minuta. Napravili smo i neke izmjene u samom programu ali zasad još nek ostanu tajna.“

I ove godine sudionici će se natjecati za novčane nagrade koje će se podjeljivati u četiri kategorije. Ukupan novčani fond iznosit će 4.500 eura, a nagrada za najbolji film iznosi čak 2.000,00 eura. Najbolje učesnike prošle godine birao je stručni žiri kojega su činili redateljica Barbara Zemljič, glumica Katarina Čas i direktor fotografije Marko Kočevar. Ovogodišnje procjenitelje organizator će razglasiti  uskoro

U suradnji s Hostelom DŠD Novo mesto organizator je pripremio i subvencionirani boravak paket, koji uključuje 3 noćenja u dvokrevetnoj sobi s buffet doručkom, besplatan Wifi, besplatno parkiranje te besplatne grickalice, piće i osvježenje. Cijena paketa iznosi 24 eura po osobi za tri dana boravka (bez boravišne pristojbe).

Ekipe se na Muvit/6x60 već mogu prijaviti putem internetske stranice www.muvit6x60.com/hr/, a svi zaljubljenici u film pozvani su da prate i Facebook stranicu www.facebook.com/muvit6x60 gdje će se redovito objavljivati sve informacije.

Photo: arhiva

Komentari 0