1/20

Modni dan na Fotosofiji

Stilisti, frizeri, make-up artisti i modeli pridružili su se seminaristima devete po redu Hoykine Fotosofije kako bi u četvrtak 26. lipnja 2014. u Termama Tuhelj zajednički realizirali modni photo sesssion.

Kako je jedna od temeljnih odlika ovog seminara, koji se odvija pod pokroviteljstvom kompanije Epson, da sve što se na njemu radi bude 'stvarno', i ova je tema koncipirana na način da se snimljene fotografije objavljuju u medijima. Seminaristi uče kako ostvariti međusobni profesionalni  odnos na setu te upoznaju način razmišljanja o odjeći koju fotografiraju i tehničke standarde potrebne za objavu modne fotografije.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Na snimanju koje je potrajalo cijeli dan, ženski fotomodeli obučeni u 'Shoe Box' cipele, nosili su Diademinu kolekciju 'Street Chic', dizajniranu prema viziji urbane žene za sezonu proljeće/ljeto 2014. Kolekcijom dominiraju jake boje i printevi, figura je naglašena kroz crno-bijele dezene, cvjetnim dezenima naglašena je ženstvenost i romantičnost, a senzualnost dana kroz čipku. 

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Muški modeli nosili su odjeću hrvatskog dizajnera Ivice Klarića.

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell "Na Fotosofiji sam odlučio prikazat dio jesenske kolekcije 2014/15'. rekao nam je Klarić čiju su odjeću nosili muški modeli: " Idalje me vodi bezvremenska klasika, kolekcijom dominiraju tamniji tonovi, a naglasak je na detaljima i funkcionalnosti."

 | Autor: Igor Glavaš Igor Glavaš Ovogodišnji Fotosofia Fashion Team sačinjavali su modeli Petra Šošić, Lucija Baković, Ana Markan, Martin Trubelja i Kristijan Ćubela, make up artisti Matea Beranek, Marija Karin i Marija Vrdoljak, stilistice Željka Kosanović i Matea Rozina Nikšić, te frizerka Alenka Mencej i Nina Dundur.

 | Autor: Igor Glavaš Igor Glavaš "Bio mi je to izuzetno ugodan dan s kojeg sam ponijela korisna poznanstva i ogromno iskustvo u modnom svijetu. Mogućnost daljnje suradnje s timom s kojim sam realizirala ovaj photo session  je neprocjenjiva", rekla nam je Petra Šošić, a snimanje je slično doživjela i stilistica Željka Kosanović. 

 | Autor: Igor Glavaš Igor Glavaš "Neizmjerno sam zahvalna na ukazanoj prilici. Bilo je to veliko iskustvo, odlična stvar za portfolio, mnoga sklopljena prijateljstva i puno puno zabave!"

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Hoyka nam je otkrio da je i ovaj put ugodno iznenađen profesionalnošću i predanošću odabranih modnih suradnika.

"Koliko god čovjek bio oprezan na castingu, nikad ne može predvidjeti kako će odabrani međusobno funkcionirati na setu. Posebice stoga što je ovo nekima prvi veći set, u interakciji je više od 30 ljudi, a radi se od jutra do večeri."

 | Autor: Anto Magzan/Pixsell Anto Magzan/Pixsell Zadovoljan učinkom, ali i ugodnom atmosferom u kojoj se bez imalo zastoja realiziralo zamišljeno, Hoyka je za iduću godinu najavio da će po sedmi puta krenut u potragu za modnim talentima kako bi im dao priliku za promociju i eventualni ulazak u modni profesionalizam. 

U galeriji detaljnije pogledajte kako je izgledao modni dan Fotosofije...

Photo: Anto Magzan/Pixsell

Komentari 0