01. kolovoza 2012.

Modne kombinacije inspirirane morem i koraljima

Guliver Image/Getty Images.
1/10

Vodeća asocijacija kad se spomene ljeto je more, valovi, školjke i alge. Naravno da se zbog toga svake sezone iznova morski motivi pojave na odjeći i modnim dodacima. No, ove sezone dizajnere je obuzela ljetna inspiracija koja je oživjela morske dubine.

 | Autor: Morski trend pokrenuo je 1992. godine Gianni Versace koji je inspiraciju za kolekciju našao u kraju u kojem je odrastao – talijanskoj Calabriji. Svojim korijenima vraća se današnje kreativno vodstvo Versacea sa snenom kolekcijom u kojoj dominiraju nježne boje, prvenstveno bijela, a vodeći motiv su ukrasi poput školjki i drugim morskih motiva.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ne zaostaje ni poznata francuska dizajnerska kuća Chanel koja je na reviji za proljeće/ljeto kreirala cijeli bajkoviti podzemni svijet u kojem su dominirala morska bića. Lica, kosa i leđa manekenki su bila ukrašena biserima, a clutch torbice su pretvorene u velike školjke koje su pozornost plijenile svojim sjajem. Pjevačica i jedna od muza Karl Lagerfelda, Florence Welch, tijekom revije održala je nastup pjevajući iz velike školjke, a izgledala je kao da je izašla iz poznatog Botticellijeva djela „Rođenje Venere“.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Poseban svijet stvorila je dizajnerska kuća Alexander McQueen na čelu sa Sarahom Burton. Mistična kolekcija, u kojoj dominiraju haljine bogate detaljima, uistinu oživljava podmorje koje je u isto vrijeme tako privlačno, ali ipak pomalo jezivo. Vodeća boja je nježno ružičasta, koraljnocrvena i boja lavande, a čak su i modni detalji inspirirani morem. Visoke platforme ukrašene su koraljnim motivima, a obavezan detalj na manekenkama je čipkasto pokrivalo za glavu.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ostali dizajneri možda nisu izravnu inspiraciju pronašli u moru, no da su i njihove kreacije pod utjecajem valova i morskih zvijezda ne može se osporiti. Hvaljena i popularna kolekcija Stelle McCartney, koju smo viđali na mnogobrojnim eventima, ukrašena je zavijucima koji podsjećaju na valove, a vodeća boja njenog ljeta je, naravno, plava.

Česta inspiracija su i ribe, pogotovo njihove vizualno zanimljive ljuskice. Dizajnerskom brendu Blugirl su upravo one poslužile za elegantne večernje haljine puderastih boja, a Mary Katrantzou, poznata po svom printu, kreirala je pravi morski svijet u kojem dominiraju sitne ribe.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Ovog ljeta ne možete pretjerati kad su morski motivi u pitanju. Samouvjerene ljubiteljice trendova odabrat će ljetnu haljinu s printom ili one ukrašene vijugama u obliku valova. Plava i crvena boja su must have, a motivi poput sidra, ribica i morskih zvijezda ukrašavaju odjeću. Odličan izbor su i modni dodaci, poput torbi za plažu, narukvica na kojima su nanizani motivi mora i ljeta. Važno je ovaj trend ne shvatiti preozbiljno i zamarati se kombinacijama. Ljeto je, budite opuštene i kombinirajte one komade i modne dodatke koji će vas uveseliti, a tijekom jeseni i zime podsjećati na nezaboravne ljetne dane i noći.

U galeriji detaljnije pogledajte kreacije insprirane morem...

Komentari 0