Modeli prošetali pistom s aknama i prištićima

Na reviji dizajnera Moto Gua modeli su pistom prošetali bez make upa, a njihovi nedostaci bili su dodatno naglašeni

Kada je modni dizajner Moto Guo na posljednjem milanskom tjednu mode poslao modele na pistu bez make up-a i s vidljivim prištićima i aknama, pokrenuo je lavinu naslova poput: "Akne su sada cool", "Prištići su novi hit accessories", "Akne vladaju modnim pistama"... Mnogi su taj potez protumačili i kao tipične 'ludorije' modnog svijeta, ali zapravo se radi o puno važijoj poruci.

Iako se modna industrija pokušava sve više približiti 'običnim' ljudima, nesavršena koža i dalje je neprihvatljiva, unatoč tome što se radi o jednom od najčešćih kožnih problema, kako tvrde iz Američke dermatološke akademije. A sada je ovaj dizajner odlučio stati tome na kraj te je dodatno istakao nesavršenosti svojih modela, kako bi ljudima koji se bore s aknama i prištićima ukazao na stvarnost, gdje i top modeli imaju iste probleme.

Guo je poznat po pomicanju granica u modi, a sada to radi i u svijetu ljepote. Svojim izborom make upa (odnosno izostankom istog) ukazao je na kožni problem kojeg industija uglavnom ignorira. 

Hoće li sada prištići postati društveno prihvatljiviji, pokazat će vrijeme, al u svakom slučaju, pohvala dizajeru koji je pokušo olakšati živote ljudi koji se zbog svoji nedostataka osjećaju ružno i neprihvaćeno.

Photo: Getty Images

Komentari 0