Moda
1/125

Zoran Aragović nadmašio samog sebe

U petak 17. listopada održana je četvrta večer Perwoll Fashion.hr-a, koja je možda privukla manji broj ljudi, no ne i manje dobre kolekcije. Zvijezda večeri je bio dizajner Zoran Aragović koji je ovaj put nadmašio i samog sebe, a veliku pozornost privukao je i Ivica Skoko na čijoj reviji su nastupali muškarci u štiklama.

BiteMyStyle by Zoran Aragović

Dizajner Zoran Aragović je široj modnoj publici poznat po svom šarenilu i uzorcima, no manji dio njih zna koliko je on dobar u miksanju samih materijalima, koliko dobro se snalazi u igri kontrasta u tkaninama i strukturama. Kad se kaže BiteMyStyle, svi će reći da su im prva asocijacija boje. Zoran je odlučio tome stati na kraj.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Gledatelje je iznenadio crno-bijelom kolekcijom bez daška boje. Mnogi su ostali ugodno šokirani, no svi poznavatelji njegovog rada uočili su samog Zorana više nego ikad u predstavljenim komadima.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Zoranov dizajn je prije svega razigran, neopterećen, veseo i pozitivan. On besprijekorno miješa različite materijale i uzorke, stvarajući pri tome svoje, upečatljive i jedinstvene. On izvrsno barata konstrukcijom i po tom pitanju rijetko kad griješi. No, prosječan ljubitelj mode u Hrvatskoj rijetko kada ide dalje od prvog dojma - a to su kod Zorana uvijek bile boje. Novom kolekcijom je tome odlučio stati na kraj!

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Kako je "smirio" šarenilo, mnogo bolje su oni drugi detalji, koje obilježavaju njegov dizajn, došli do izražaja. Zanimljive strukture, poigravanje s materijalom, 3D detalji bogate teksture, spajanje stilski različitih komada u uspjelu mješavinu... Sve to i mnogo više je na pisti napokon došlo do izražaja.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL No, Zoran nije samo napravio zaokret u koloritu. Nastavljajući uspješnu priču predstavljenu za ovogodišnjem Perwoll Fashion.hr Cruiseu, gdje je po prvi put prikazao neke nove krojeve i komade, dizajner i za ovu sezonu nudi neka nova rješenja. A ona mu odlično pristaju!

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Krojevi su manje girly i razigrani, više su snažni i koketiraju s muškim krojevima. Dizajner je izbacio svoj prepoznatljiv model haljine (korzet i puf) te ga zamijenio sportskim modelima i maksi haljinama sirena kroja.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell U novoj kolekciji kontrast nije vidljiv samo u krojevima nego i u materijalima. Zoran koristi pojedine klasične materijale, koje vežemo uz poslovni styling, no u njegovoj izvedbi oni dobivaju urbanu notu. Također romantične točkice u njegovoj izvedbi su sve samo ne romantične.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Dizajner je novom kolekcijom u pravom svijetlu pokazao kako je on mnogo više od razigranih i šarenih kombinacija. Riskirajući preokretom u koloritu pokazao je kompleksnost i dubinu svog dizajn, a to je upravo njegova srž. Rizik koji se itekako isplatio!

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Morana Krklec

Bojama lišenu kolekciju predstavila je i mlada dizajnerica Morana Krklec. Vodeća boja nove kolekcije je siva koja je "osvježena" crnom.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Morana zadržava svoju prepoznatljivu siluetu, no ne možemo se oteti dojmu da je u novoj kolekciji ženstvenija nego ikad.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Pojedini modeli, unatoč širem kroju, izvrsno naglašavaju žensku siluetu, stavljajući u prvi plan ženski struk.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Veoma teško je u avangardnom izričaju naglasiti ženstvenost, a pri tome ne izgubiti onu posebnost kojoj se stremi. Morani se rado prepuštamo u ruke jer vjerujemo da će to uspješno ostvariti.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Zona 45: Klasa

U sklopu projekta Zona 45, gostovao je srpski dizajnerski brend Klasa, iza kojeg stoji 10 dizajnerica - Ivana Lazarević, Sanja Stepanović, Teodora Živković, Katarina Bogdanović, Zorana Stojanović, Sanja Manakoski, Ivana Stojanović, Monika Ratković, Jelena Antanasijević i Senka Kljakić.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Koloritom zanimljiva kolekcija predstavila je ženske i muške komade u kojima se dizajnerice poigravaju s klasikom i avangardom. Pojedini komadi dobivaju potpuno drukčiji izričaj i zbog toga plijene pozornost.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL Dizajnerice se poigravaju i sa slojevitošću. Pri tome ne mislimo na doslovno slojevito odijevanje, nego da detalje koji  proviruju kod pojedinih komada ili ih nadograđuju.

 | Autor: Grgur Žućko/PIXSELL Grgur Žućko/PIXSELL LIFT by Perwoll: Ana Bogdan

Svoju debitantsku kolekciju predstavila je mlada dizajnerica Ana Bogdan, pobjednica natječaja LIFT by Perwoll. Proširena priča njezine mini kolekcije privukla je pozornost modnih znalaca.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Inspiraciju za kolekciju Ana je našla u starom Rimu, no ne očekivano u ženskim rimskim komadima, nego u rimskim vojnim odorama.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell To je bilo uočljivo posebno kroz gornje dijelove, poput jaknica i pletenih vestica koje aludiraju na metalne prsluke koji su se prije nosili.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Slušajući koja je inspiracija bila u pitanju, moglo bi se reći da je kolekcija prije svega "muška". No, birajući nježan kolorit i ne preteške materijale, Ana je predstavila romantičnu kolekciju.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Najbolji aduti kolekcije su dva kombinezona, pletene veste i jakne. Prvom kolekcijom Ana je dokazala da ima dobrih ideja i da promišlja izvan ustaljenih okvira inspiracije. No, mlada dizajnerica mora poraditi na izvedbi svojih ideja jer pojedini komadi imaju vidljivih i neoprostivih pogrešaka.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Ivana Barač

Dubrovačka dizajnerica Ivana Barač i u novoj kolekciji se drži svoje najdraže boje i sigurnosne zone - crne. No, crna koliko god je klasična, moćna i sigurna, u sličnoj izvedbi bez vidljivih noviteta, postaje monotona.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell To se dogodilo i Ivani. Dizajnerica izvrsno barata malim detaljima koje ušiva na svoje komade. Čipkasti detalji unose svježinu u kreacije, no to je vidljivo tek na pomno gledanje, dok na pisti ne dolazi do izražaja. Upravo ti detalji su Ivanini aduti u novoj kolekciji.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Uspoređujući prethodnu kolekciju vidljivo je kako Ivana ponavlja pojedine komade i detalje. To čine i drugi dizajner, što ne iznenađuje - treba predstaviti one kreacije koje se kupuju. No, dok drugi to čine elegantnije mijenjajući pri tome pojedine izvedbe, kod Ivane se čini kao doslovno ponavljanje.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Ivica Skoko

Poznati dizajner Ivica Skoko vraća se svojoj najdražoj boji, crnoj, no ona njemu, za razliku od Ivane, služi kao baza koju uvijek nadograđuje, širi i kiti.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Skoko se vraća svojoj staroj ljubavi, gotici, a u kolekciju unosi i elemente punka i rocka. Poigrava se i s kostimografijom, što je kod pojedinih modela uistinu djelovalo efektno na pisti.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Najbolji dijelovi kolekcije su oni u kojima je Ivica koristio kožu kao novi element u kolekciji. Ona sama po sebi ne sadrži glamur i blještavilo, što je odličan odabir materijala za postizanje balansa i ublažavanje glam dojma. Taj uspjeli spoj je posebno vidljiv kod maksi suknje visokog struka i crne bluze dugih rukava.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell Kod pojedinih modela Ivica se malo zanio u svojoj teatralnosti, no izvedba i prezentacija dotičnih modela uvodi nas u jedan nesvakidašnji svijet daleko od naše realnosti. A posebno u ovo vrijeme lijepo je zaboraviti na ono što nas okružuje i uživati u nedostižnom blještavilu.

 | Autor: Borna Filić/Pixsell Borna Filić/Pixsell U galeriji detaljnije pogledajte nove kolekcije...

Photo: Borna Filić/Pixsell

Komentari 0