Moda

Znate li što je šal-kragna? Vrijeme je da saznate

Bluza iz osamdesetih pomladila se uz šarene tenisice i traperice, a super ide i uz military te baršun

Mama je u osamdesetima imala desetak košulja s mašlekima. Umjesto kragnice bile su tu trakice koje su se vezale ili nosile kao šal. Da, bila je to legendarna šal-kragna koju su nosile i zvijezde “Dinastije”, baš kao i masa modernih, poslovnih žena.

 | Autor: arhiva arhiva

Iskreno, bio mi je to onda sinonim za odraslu osobu, zamišljala sam kako ću jednoga dana i ja nositi kostim i imati veliku svilenu mašnu oko vrata. Da, nosim je sada, ali kostim baš i ne. Ionako danas živimo u kolažnom stilskom dobu, imamo na raspolaganju bluze ne samo iz osamdesetih nego i sedamdesetih, pedesetih, ukrašene volanima, na puf rukave... sve i svašta se tu izdogađalo te je sada miks svega i svačega često odgovor na moju stilsku dilemu.

 | Autor: arhiva arhiva

Ima nešto što mi se zapravo jako sviđa u toj recentnoj modi: skinula se ona “granny” aura s nekih formi. Na primjer, ova bluza (fina, fluidna...) više nije tako starinska, pomladila se uz neke šarene tenisice i traperice, a divna je uz baršunasti sako ili vojnički kaput. Tu je često i slavna čipka, ne možete je zaobići ovih dana, a ako je još k tome crna, evo seksi outfita za neki super izlazak.

 | Autor: arhiva arhiva

A opet, odgovarat će joj suknja visokog struka i midi dužine, to je dobar prijedlog za poslovni izgled, ako vam hlače dosade. Odlične su i one lagano prozirne varijante, kad je ispod nešto šareno, na primjer, uska majica s motivom, pa se oni preklapaju i tvore neki treći...

 | Autor: arhiva arhiva

Spomenut ću za kraj i odličan seksi kontrast - prozirna bluza (ispod je korzet, top ili bodi) zatvorena do vrata. 

Photo: arhiva

Komentari 0