Moda

Znaš li koji model traperica će istaknuti ono najbolje na tebi, ovisno o građi tijela

  • Vrijeme je za shopping - nove traperice uvijek dobro dođu u ormaru
  • Kako odabrati dobre traperice prema građi tijela?
  • Odabrali smo tri idealna para traperica za svaki oblik tijela...

Došlo je i to vrijeme - proljeće nas poziva na kupnju novih traperica! Što znači da je pred nama bjesomučno isprobavanje raznih modela jer sve znamo da nije lako pronaći traperice koje nam dobro stoje. Zato, evo mini vodič za odabir traperica idealnih za tvoju figuru.

Visoke žene - traperice 7/8 dužine

Žene koje imaju koji centimetar više često se nerviraju zbog dužine traperica jer - sve su im prekratke. No te se muke nije tako teško riješiti. Jednostavno biraj cropane traperice, odnosno one 7/8 dužine. Dakle, nogavice ti nisu slučajno prekratke nego namjerno. Osim što visokim ženama najbolje stoji ovaj tip hlača, do izražaja će doći i super cool tenisice koje su u skladu s traper hlačama.

 

A post shared by Tezza (@tezza) on

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: H&M 199 kn; MANGO 249 kn; H&M 149 kn

Jabuka tip građe - traperice visokog struka

Prednost  ovog tipa građe su zamamne obline, a mana to što se na bokovima i trbuhui lakše skupljaju masnije naslage. Želiš li da ti daj dio vizualno djeluje manje, idealan odabir su hlače visokog struka koje će istaknuti ono najbolje i pametno prikriti ono što bi trebalo ostati skriveno. Isto tako, stražnjica će izgledati toliko dobro da ćeš se stalno ogledati izlozima dok prolaziš gradom!

 

A post shared by GOOD AMERICAN (@goodamerican) on

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: STRADIVARIUS 199 kn; BERSHKA 299 kn; MANGO 249 kn

Kruška tip građe - bootcut traperice

Ovaj tip građe muškarci obožavaju, no ako si vlasnica ovakve fizionomije znaš koliko je teško pronaći traperice koje dobro sjedaju na bokove, a da ti u istom trenu nisu prevelike oko struka. Bootcut model traperica s lagano izblijeđenim dijelom po sredini nogavica stvorit će dojam savršeno oblikovanih nogu. Biraj model od tamnijeg trapera koji će laskati širokim bokovima znatno više nego svijetli traper. Kod kruškolikog tipa građe najbolje je birati traperice s džepovima sa strane koji bi trebali biti što manje naglašeni. Idealan model su i traperice bez džepova.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: OFF WHITE 3120 KN ; MARQUES' ALMEIDA 2390 kn; ZARA 199 kn

Niske žene - traperice ravnog kroja

Mudro je birati traperice višeg struka i ravnog kroja nogavica ukoliko si niža. Ovdje veliku ulogu igra i dužina nogavice, a najbolje su one koje završavaju malo ispod gležnja. Za razliku od visokih žena koje nose uske traperice 7/8, niže žene trebale bi izbjegavati preuske nogavice. I savjet plus - malo povišena peta uz dobar model traperica uvijek dobro dođe, jer ćeš na taj način dobiti još koji dodatni centimetar.

 

A post shared by CAMILA COELHO (@camilacoelho) on

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: ZARA 199 kn; STRADIVARIUS 230 kn; ZARA 299 kn

Puniji tip građe - skinny traperice

Slobodno naglasi svoje obline uz dozu hrabrosti. Dobar odabir su skinny traperice čvrstog i tamnog materijala. One će odlično naglasiti cijelu figuru, te lijepo oblikovati butine i stražnjicu. Najbitnije je odabrati model traperica koji će biti čvrst, ali u istom trenutku dovoljno rastezljiv. Ono što bi žene s oblinama svakako trebale izbjegavati su traperice na vezanje ili hlače koje više podsjećaju na tajice.

 

A post shared by GOOD AMERICAN (@goodamerican) on

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: ZARA 229 kn; BERSHKA 249 kn; MANGO 249 kn 

Dječački tip građe - Boyfriend

Žene sa sportskom građom najbolje mogu nositi boyfriend traperice jer na taj način dodatno mogu istaknuti svoj cool stav. Još bolje će izgledati traperice koje se lagano podignu u visinu gležnjeva te se svemu dodaju visoke pete kako bi stav bio malo više djevojački.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

S lijeva na desno: ZARA 299 kn; NILI LOTAN 3500 kn ; BERSHKA 199 kn

Photo: None

Komentari 0