Moda
1/28

Ženstveni stil s upadljivim detaljima

Ana Skolan, ekonomistica je koja njeguje istančan i razigrani stil u kojem dominiraju ženstveni komadi. Ljubav prema modi prenosi na svoje kombinacije, a detaljima daje točku na i svakom svom stylingu.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

Njeguje urbani stil s mladenačkim detaljima, a odjevne kombinacije bira ovisno o prigodi za koju se odijeva, a to često varira od sportskih do klasičnih. Uživa u slaganju zanimljivih kombinacija i one dolaze same od sebe bez puno razmišljanja.

Haljine su njezin prvi odabir

''Haljine su definitivno bez razmišljanja moji najdraži komadi, imam ih u svim bojama i modelima za sva godišnja doba, uz haljine obavezno moram imati i najdraže traperice te torbu koju mogu kombinirati na sve. Ne mogu izdvojiti boju koja mi je najdraža, ali moja odjeća definitivno moram biti u bojama svim bojama ili uzorcima. Ne volim dosadnu odjeću ili dosadne detalje'', objašnjava Ana.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

Veliki je zaljubljenik u modu i sve što ona nosi sa sobom. Ne prati slijepo nove trendove, ali pokušava uzeti od noviteta sve što joj se sviđa ili što što joj u tom trenutku odgovara. Uživa u dobrim komadima odjeće ili modnim dodacima i svaki svoj komad iznosi s užitkom, a kod odijevanja joj je najbitnije da se u toj odjeći prije svega osjeća udobno. Redovito prati svjetska i domaća modna događanja te trendove i od njih pokušava uzeti samo stvari koje se uklapaju u njezin stil i način života.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

''Kombinacije mi dolaze same po sebi. Ukoliko se spremam za neku važniju prigodu u tom slučaju dat ću si malo više truda i razmisliti o nekoj zanimljivijoj ili posebnijoj kombinaciji, dok za svaki dan to kombinacije ipak dolaze samo po sebi bez prevelikog truda. Ne pratim slijepo modne trendove jer smatram da svatko od nas treba stvoriti vlastiti stil, jer na kraju krajeva- ne pristaje sve svakome. Smatram da bi stil trebao biti odraz karaktera i životnog stila te ne volim "uniformiranost" tj. da svi nosim sve isto, to je dosadno i u potpunosti nepotrebno'', pojašnjava svoje viđenje trendova.

Preferira high street i dizajnerske trgovine

Shopping voli obavljati planski po sezonama, ali priznaje kako je po tom pitanju tipična žena. Unaprijed razmisli što joj treba, dok ostatak godine kupuje na što naiđe, a to su često i stvari koje su joj nepotrebne, ali ih jednostavno mora imati.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

''Shopping je definitivno moja slaba strana i nešto u čemu nisam karakter. Obilazim sve od high street brenodova do skupljih i dizajnerskih dućana, ali to ovisi što tražim iako nekada obilazim dućane samo iz razonode da vidim što se nudi. Smatram kako pomodne stvari treba kupovati tako da su one što povoljnije budući da to nisu komadi koje ću iznositi koliko bih htjela, dok ću za klasičnije komade uvijek izabrati kvalitetnije dućane s obzirom da neke stvari mogu i nosim godinama i nikada mi ne dosade'', nastavlja Ana.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

Od stranih dizajnera njezin apsolutni broj jedan je Marc Jacobs, njegova moda, odjeća, asesoari predstaljaju sve ono što bi i sama nosila u svim prilikama. Uz njega najviše voli kreacije Chanela, dok od domaćih dizajnera najviše preferira eleganciju branda A'marie. U svom ormaru ima par dizajnerskih komada koji su uglavnom kupljeni za neke posebne i važnije prigode. Haljine navodi kao svoju najveću strast za koju je spreman izdvojiti ponekada i previše novaca, ali dobroj haljini rijetko može odolijeti, jednako kao i cipelama. Udobnost cipela joj je na prvom mjestu. Budući da je većinu vremena cijeli dan na nogama i u pokretu - bira ravne cipele.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

Ravna obuća za dnevne i večernje kombinacije

''Glavna obuća ovog ljeta su mi bile platnene tenisice kojih imam u raznim modelima i bojama te sam ih mogla kombinirati na sve, od dnevnih ležernih varijanta do večernjih haljinica kojima su dale retro štih. Preko ljeta tu su nezaobilazne platforme koje već sezonama izgledaju odlično na ljetne haljine. Za večernje izlaske s prijateljicama također izbjegavam visoke pete budući da obožavam plesati do zore, tako da u mojim kombinacijama pete uglavnom dolaze u obzir samo u nekim posebnijim prigodama ili u prigodama koje zahtijevaju da izgledam elegantno'', objašnjava Ana.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

Među najdraže dodatke joj svakako spadaju torbe. Uz to što joj dnevna torba mora biti velika kako bi u nju sve stalo, morao bavezno biti i kožna. Uglavnom ih mijenja po sezonama. Za ljeto će odabrati neku jaku boju (ove sezone je to žuta), dok će zimska varijanta uglavnom biti neka tamnija kožna torba u boji kaputa koji nosi ili obuće. Za izlaske bira manje torbice koje obavezno moraju imati lanac da ih se može prebaciti preko ramena kako je ne bi sputavala za vrijeme izlaska.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

Nakit ima veću sentimentalnu vrijednost

''Nakita u mom ormaru nema previše, ali komadi koje imam su uglavnom kupljeni na nekim putovanjima ili dobiveni na poklon pa za mene imaju veliku sentimentalnu vrijednost. Tako mala zelena narukvica koju uvijek nosim ima svoju priču. Kupljena je u New Yorku u Sohou na cesti za 5$ od dva presimpatična dedeka koji su bili crnci od 100 godina, a bili su obučeni kao da žive u prošlom stoljeću. Sive hlače na crtu, bež košulje, tregeri, leptir mašne i kačketi... I bili su toliko stari i simpatični dok su se svađali koji će od njih dovojice i kako pričvrstiti privjesak krila na narukvicu jer su im se od starosti tresle ruke, a nije baš da su vidjeli pa je to trajalo i trajalo, a mi smo se super zabavljale'', kroz smijeh objašnjava Ana.

 | Autor: Petar Glebov/Pixsell Petar Glebov/Pixsell

Po pitanju kozmetike je vrlo jednostavna i jedino joj je bitno da preparati koje koristi budu izrazito kvalitetni. Od dekorativne kozmetike uvijek mora imati dobru toniranu kremu, maskaru, rumenilo te ruževe u svim bojama. Parfem je nešto bez čega ne izlazi iz stana, a trenuti favorit joj je Chanel Chance. Što se tiče kose, Ana je ne tretira kemikalijama i koristi šampon od koprive, regenerator i sprej za zaštitu, a budući da je ravna, jednostavna je za održavanje.

''Nisam sklona mijenjanju frizura i eksperimentiranju s kosom dapače rekla bih da imam paničan strah od frizera. Kada nađem frizuru kojom sam zadovoljna nosim je dok ne dosadim sebi i svima oko sebe. Zadnju drastičnu promjenu napravila sam početkom ove godine u obliku gustih šiški i ne planiram uskoro nešto novo'', zaključila je Ana.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Photo: Petar Glebov/Pixsell

Komentari 0