Moda

Ženstvene i predivne haljine na preklop u fokusu su proljetne mini kolekcije brenda Duchess

  • Domaći brend Duchess womens wear po prvi put je predstavio mini kolekciju za proljeće kojom domiraju haljine na preklop
  • Ovaj izuzetno ženstveni komad koji naglašava struk i ističe figuru predstavljen je onako kako ga Duchess vidi: poigrali su se dužinom, bojom, teksturom materijala i raznim detaljima poput dužine haljina, dužine rukava, ovratnikom...
  • "Svaka klijentica može pronaći model koji joj pristaje i kombinirati ga za razne prigode, od dnevne varijante pa do večernjeg izlaska" poručili su iz brenda

"Ove sezone odlučili smo se za malu promjenu pri izlaganju naših kolekcija. Osim standardnih kolekcija proljeće/ljeto i jesen/zima, ove godine po prvi smo put izbacili i mini kolekciju za proljeće" poručili su iz domaćeg brenda Duchess womens wear kojeg su na tržište lansirali Snježana Mehun Schillinger i mladi modni dizajner Antun Tin Brišar.

 | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić

U sam fokus ove posebne proljetne kolekcije stavljene su haljine na preklop, u nekoliko različitih izdanja, onako kako ih Duchess vidi. "Poigrali smo se dužinom, bojom, teksturom materijala i raznim detaljima poput dužine haljina, dužine rukava, ovratnikom i mnogim drugim detaljima. Jako nam je bilo bitno da haljine predstavimo u ugodnom, luksuznom, a opet klasičnijem ambijetnu jer je baš takvo naše viđenje modela haljine na preklop", kažu.

 | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić

 | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić

Kao što znamo, ovaj bezvremenski komad, haljina na preklop, proizvod je mašte kreatorice Diane Von Furstenberg predstavljen  1972. godine i otada nikada nije izišao iz mode. Nije ni čudo, jer ova se haljina lako kombinira i praktičan je komad koji se može nositi u raznim prilikama. Što je ženama možda još i bitnije, prilagođava se različitim oblicima tijela; prilagođava svakom struku i uvijek će ga lijepo istaknuti. Donji dio, suknja A-kroja sa stegnutim strukom, izdužuje figuru i naglašava ženstvenost siluete, a dubinu dekoltea možemo sami dozirati.

 | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić

 | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić

Potvrđuju to i u brendu koji je predstavio proljetnu mini kolekciju: "Haljina na preklop odlična je za svaku priliku, svaka klijentica može pronaći model koji joj pristaje i može ga kombinirati u raznim prigodama, od dnevne varijante pa do večernjeg izlaska. Ponosni smo na naše modele haljina na preklop jer su jako traženi i nadamo se da ćemo i ovom kolekcijom opravdati povjerenje kupaca."

 | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić  | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić

Općenito, Duchess haljine i kompletna modna linija, kreirane su prema potrebama moderne žene. Haljine moraju biti udobne, a takvima ih čini poseban kroj, uzorak ili tekstura ugodnih materijala - pamuk, viskoza, vuna, svila...., stoji na stranici brenda. A naravno da moraju moraju sjajno i izgledati. Linije kroja omogućuju slobodno kretanje, ali i naglašavaju ženstvene linije. Ovisno o kombinaciji u kojoj se nosi, većina haljina može biti idealna i za dnevnu i večernju varijantu.

 | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić

Haljine na preklop u kombinaciji s jednostavnim ravnim cipelama poput tako populatnih mokasina i balerinki ili čak tenisica savršen su svakodnevni komad. U kombinaciji s finijim salonkama u trenu se pretvara u after work haljinu ili onu za najsvečaniji izlazak. 

 | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić

Inače, kompletna proizvodnja brenda Duches radi se u Hrvatskoj, a haljine je moguće kupiti u Zagrebu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci, Salzburgu. "Posebno nas vesele pohvale koje nam pristižu sa svih strana, te činjenica da su odmah od starta prepoznate od strane žena", kažu.

 | Autor: Marina Tunjić Marina Tunjić

Modni editorijal snimljen je u prekrasnom ambijentu Amadria Park Hotela, a modeli su Nika Tomljenović i Katarina Mamić.

Photo: Marina Tunjić

Komentari 0