Moda Trendovi 71 prikaza 15. veljače 2017.

Žene lažu o veličini svog stopala, a ona su sve veća!

Goran Čižmešija.

Umjesto da lažete o veličini stopala i zbog toga čak kupujete male cipele, utješite se ovom činjenicom...

Ženska stopala su sve veća, tako da broj cipela 39, koji se nedavno smatrao velikim, danas predstavlja prosječnu veličinu. 

Britanski medicinski stručnjaci smatraju da je to dio procesa evolucije, ali i posljedica epidemije pretilosti koja pogađa cijeli svijet. Oni navode da unos visokokalorične i masne hrane, poput pizze, u periodu puberteta stimulira hormon rasta, što utječe ne samo na kilažu već i na veličinu ekstremiteta.

Njihovo istraživanje je pokazalo da je u posljednjih pet godina potražnja za ženskim cipelama broj 44 porasla za 23 posto, tako da pojedine trgovine čak razmišljaju o uvođenju veličine 46 kao standardni broj.

 | Autor: arhiva arhiva

Inače, smatra se da ženska obuća najljepše izgleda u broju 37 zbog čega većina trgovina na policama izlaže baš tu veličinu.

Takvi nametnuti standardi žene sve češće navode da lažu o svom broju cipela te da čak i kupuju manje. A upravo iz istog razloga žene s brojem noge 40 cipele sve češće kupuju online umjesto u dućanu, pokazuju istraživanja. O broju noge spremne su lagati čak i svom partneru. 
 

Komentari 0