Moda

Želite izgledati bolje do petka? Promijenite samo jednu naviku

Isprobajte ovo i uvjerit ćete se u sve prednosti koje donosi promjena samo jedne jedine navike

Ako ste još pod dojmom novogodišnjih odluka ili ste ih sve već prekršili, iskupiti se možete sada, promjenom samo jedne navike, koja će vam omogućiti da izgledate puno bolje svaki dan. Radi se o ranijem ustajanju, što je puno lakše reći nego učiniti, a navijete li alarm tek pola sata prije nego inače, otvara vam se toliko novih mogućnosti, da se ovo definitivno isplati isprobati. Mislite da ništa ne može nadmašiti pola sata sna? Evo koje prednosti donosi ranije ustajanje:

Imat ćete vremena za sve sitnice

Ako vam se često događa da trenutak prije odlaska na posao primijetite kako niste dobro ispeglali rukave na bluzi ili da vam je ispao gumb s kaputa, ustanete li ranije, imat ćete vremena da sredite sve te sitnice i iz kuće izađete potpuno skockane.  

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Bolje ćete birati outfite

Ako vam je teško pridržavati se savjeta da outfite za posao slažete večer prije, onda to možete riješiti ranijim ustajanjem. Dok ispijate kavu i dolazite k sebi, imat ćete dovoljno vremena da u glavi složite super kombinaciju, koja će sigurno biti bolja od outfita kojeg ste "nabacili" u zadnji tren.

Bit ćete uredniji

Kad ste u stisci s vremenom, često pola garderobe završi na podu, jer nakon isprobavanja nekoliko neuspješnih kombinacija, više nemate vremena za slaganje odjeće natrag u ormar. Rezultat toga je nered koji se s vremenom nagomila i do kraja tjedna više ne znate gdje vam je što. Ustanete li samo pola sata ranije, imat ćete više vremena za presvlačenje, ali i spremanje odjeće natrag u ormar te tako izbjeći nepotrebni nered.

Bolje ćete birati dodatke

Prekasno ustajanje često ima negativan učinak na izbor accessoriesa, jer kada kasnite, nemate vremena za kombiniranje savršenog nakita, torbice, cipela... Ustanete li ranije, moći ćete isprobati i nekoliko različitih varijanti te odabrati modne dodatke koje ća najbolje upotpuniti vaš outfit.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Razmišljat ćete i o rublju

Koliko vam se puta dogodila situacija da ste na posao došli u odjeći kroz koju se ocrtava vaše donje rublje? Kako biste izbjegli tu neugodnost, pri odabiru outfita, pažnju treba posvetiti i onome što je ispod njega, za što ćete imati vremena ustanete li se ranije. 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0