Moda

Zbogom Samba, stigle su campusice. Velika smjena na adidasovoj top listi najpopularnijih tenisica?

  • Retromanija se nastavlja s adidas modelom tenisica; sada campusice iskaču odsvuda
  • Ako si pripadnica generacije Z, sigurno već znaš (žudiš za njima, imaš ih već?) tenisice o kojima govorimo
  • adidasove Campus 00s tenisice 2000-te su dovele u 2020-te i ove retrotenisice baš su se sobro snašle u novim vremenima, influencerice ih obožavaju, a prodaja raste i raste

2000-te su svakako furka Z generacije, a ovaj model nije ništa drugo nego putovanje 20 godina u prošlost. Otkud tolika popularnost adidasovih campusica? Pa, moda se uvijek vrti u krug pa nas uvijek veseli kad neki stari model (a brendovi ih stalno izvlače) opet iskoči iz prašine - stariju publiku jer će se nostalgično prisjetiti tenisica iz mladosti, mlađu poput generacije Z jer im je cool biti retro. A i ruku na suce, campusice su baš lijepe tenisice...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lisa Ifi (@lisaifi)

Također vrlo popularne adidas Samba tako su zapravo model star 70(!) godina, dok su Campus isto vremešne gospođe, nastale još  70-ih mada su se tada zvale drukčije, adidas Turnir. Sadašnje ime dobile su tek desetak godina kasnije. Ne znamo poznaju li brojne djevojke i žene, napose influencerice taj dio povjesti, ali nije niti važno. Ove tenisice se masovno kupuju, objavljuju se maštovit stylinzi s campusicama, najčešće zelenima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by rixxi rixxi (@nina.rixxi)

Toliko su obljubljene da se već priča o smjeni na vrhu top liste najpopularnijih adidas tenisica te da bi mogle s trona svrgnuti sambe... Inače, Campus 00s svoj su skejterski štih tj. izgled dobile početkom 2000-tih, prije su bile ponešto drukčije, tenisice namijenjene košarkašima, a tako izgledaju i danas.

Čovjek bi rekao prema tome što modne influencerice najčešće u kombinacijama nose tenisice boje trave, da postoje samo zelene campusice, ali one ipak dolaze u više boja. No zelena je sigurno najpopurarnija, rasprodana je gotovo konstantno. Kao i bijeli model sa zelenim adidas crtama.

 | Autor: Foto: adidas, Campus 00s (oko 100 eura)

Možda stoga... neka zamjenska boja? Nama se sviđaju... Hm, pa skoro sve!

 | Autor: Foto: adidas; Campus 00s (oko 100 eura)  | Autor: Foto: adidas; Campus 00s (oko 100 eura)

 | Autor: Foto: adidas, Campus 00s (oko 100 eura)  | Autor: Foto: adidas; Campus 00s (oko 100 eura)

 | Autor: Foto: adidas, Campus 00s (oko 100 eura)  | Autor: adidas adidas Foto: adidas, Campus 00s (oko 100 eura)

Photo: Instagram@nina.rixxi

Komentari 0