Moda
Zašto dizajneri i fashionistice obožavaju slogane? Zašto dizajneri i fashionistice obožavaju slogane? Zašto dizajneri i fashionistice obožavaju slogane? Zašto dizajneri i fashionistice obožavaju slogane? Zašto dizajneri i fashionistice obožavaju slogane? Zašto dizajneri i fashionistice obožavaju slogane? Zašto dizajneri i fashionistice obožavaju slogane? 1/7

Zašto dizajneri i fashionistice obožavaju slogane?

Bilo da nekoga želite nasmijati ili olakšati smišljanje outfita, posegnite za majicama s natpisima

Prvi nalet ljubavi prema majicama s natpisom osjetili smo kad je Vivienne Westwood predstavila legendarni top God Save The Queen - iako je od toga prošlo gotovo 30 godina, britanska kreativka pokazala je kako je još jedanput bila korak prije svih.

Moderni nalet popularnosti natpisi su doživjeli prije tri godine, kad su se pojavile na outfitima street stylerica tijekom Tjedna mode u New Yorku, a otad majice s natpisima nikako da napuste garderobe trendseterica.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

I dok su upravo takvi i slični nazivi (“fashionista”, “chic”, “fierce”, “style icon”) visoko na popisu modnim urednicima najmržih riječi, daleko od toga da modne kuće ne predstavljaju modele čiji slogani itekako imaju smisla. Od rada sad već polako zaboravljenog Briana Lichtenberga, kojeg je proslavila Cara Delevingne noseći njegove verzije imena slavnih modnih kuća (Feline umjesto Celine), ili brenda LPD koji je imena dizajnera pozicionirao na leđa iznad brojki, čime je dobio dresove kojima ste mogli izraziti pripadnost ekipi određene modne kuće, do elegantnih natpisa koji krase radove Dolce&Gabbane, Jeremyja Scotta ili Alexandera Wanga, izražavanje svojih stavova natpisima itekako je u modi.

 | Autor: Getty Images Getty Images Dolce & Gabbana

Bilo da odaberete šaljive kombinacije ili nešto mračnije kreacije koje će sigurno potaknuti razgovore, imajte na umu da odabir ipak morate nekako opravdati. Doista, nema gore stvari od cure koja nosi natpis na francuskom koji ne zna prevesti ili fashionistice koja se okitila nazivom “geek”.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Neka vaša odjeća bude pravi odraz vaše osobnosti i teško da će vas itko moći zafrkavati oko nje. Budite oprezni jer modni svijet ne prašta - nedavno se na jednom forumu pojavio niz postova koji su ismijavali upravo francuske natpise koji nisu imali nikakvoga gramatičkog smisla. Prednost majica sa sloganima je u njihovoj jednostavnosti - kad na prsima nosite veliki natpis, ne morate se zamarati nakitom, riječi su vaš ukras.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Odličan su način da potaknete razgovore, ali i poboljšate raspoloženje, a ponekad ih možete lukavo iskoristiti i da okolini prenesete neku poruku koju zaista ne biste trebali izgovoriti. Želite li biti sigurni da nećete napraviti pogrešan potez, posvetite pažnju i fontu: Comic Sans je strogo zabranjen. 

U galeriji potražite odlične shopping prijdloge

Photo: Getty Images

Komentari 0