Moda

Zara ima dobar izbor čipkastih haljina, a u jednu smo se baš zaljubili...

  • Romantične i nježne, čipkaste su haljine idealne za proljetne i ljetne svečane prilike
  • Zara ih ima u ponudi u više boja, ali mi smo se koncentirali na one svijetlije, bijele i bež
  • Jedna nam se posebno svidjela - već se zamišljamo kako u njoj šećemo po plaži u zalazak sunca

Otkako je nastala u 16. stoljeću, čipka je uvijek imala ulogu u modi; lagana i otvorena, nježna i romantična nekad je bila izuzetno skupa jer se izrađivala ručno, a proces je trajao i trajao. Na europskim se se dvorovima tako trošile poprilične količine novca za nabavku čipke no otkako se počela raditi strojno, u 19. stoljeću, ona je samo još jedan materijal koji se koristi u izradi odjeće i ne više tako skupa.

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

S lijeva nadesno: čipkasta midi haljina (199,90kn); duga haljina od čipke (229,90kn); čipkasta haljina s put rukavima (299,90kn)

Posljednih je godina s vjenčanica i finog donjeg rublja čipka prešla i na druge komade, suknje, haljine, bluze i to u high strret trgovinama, na našu veliku radost. Cijena joj je pala, ali ne i finoća i elegancija koje unosi u odjevne kombinacije. Haljine od čipke idealne su za svečane prilike, no prozračne i lagane nosit ćemo ih i u mnogo drugih prilika. Zavirili smo što u svojoj ponudi za ovo proljeće i ljeto ima Zara, a srce nam je, među svima, otela baš jedna haljina...

Možda vas zanima U Zaru su stigle i ljetne haljine - za jednu predviđamo da će postati hit Rubrika Moda Moda

 | Autor: Pr/miss7 Pr/miss7

Zara, 299,90kn

Midi haljina bež boje kopča se cijelom dužinom, ima V izrez, nabrana u središnjem dijelu pa naglašava struk i lijepo pada. Posebno romantičnom čine je volani što padaju s ramena i oni na povišenom okovratniku, a prelijep nam je i uzorak od izvezenih cvjetića i uspupčenih točkica.

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.
 

Photo: PR/Znanje

Komentari 0