Moda

Trebaš potkratiti hlače ili našiti gumbe? Zaputi se u Zaru, sad nudi i popravke odjeće

Svi modni brendovi, osobito je to važno za one brze mode, danas nastoje biti što više ekološki osviješteni, odnosno održiviji. Ili se barem tako predstavljaju. Tako, na gotovo svakoj etiketi možemo vidjeti da je neki proizvod nastao od recikliranih materijala, od materijala iz ekološkog uzgoja, da je za njega korištena najmanja moguća količina vode i slično. No, Zara je svoja nastojanja za održivošću podigla na višu razinu i to uvođenjem svog Pre-owned programa. 

Naime, putem Pre-owned programa, kupci diljem svijeta mogu prodati ili donirati svoju odjeću kako bi joj netko drugi dao novu namjenu što smanjuje količinu bačene odjeće. Osim posredovanja u prodavanju i doniranju odjeće, Zara u svojim trgovinama i online nudi mogućnost sitnih popravaka na svim komadima koje donesemo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ZARA (@zara)

Cilj ovog programa je, kako stoji na Zarinoj službenoj stranici, produljivanje životnog vijeka svih odjevnih komada kako bi se smanjio negativan utjecaj na okoliš. Popravci odjeće koji se mogu obaviti u Zari uključuju:

  • ušivanje gumba
  • zamjenu patentnog zatvarača
  • krpanje poderotina i rupica
  • popravak šavova
  • skraćivanje haljina i hlača
  • uklanjanje mucica

Cijene za ove popravke kreću se od 1,5 eura za ušivanje gumba (po komadu) pa sve do 8 eura za zamjenu patentnog zatvarača. Također, na Zarinoj stranici stoji da je ponekad moguće napraviti i određeni popravak koji nije naveden u cjeniku te da se za to potrebno obratiti službi za korisnike. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ZARA (@zara)

U Hrvatskoj je mogućnost popravaka odjeće dostupna u Zarinim trgovinama u City Centrima East i West, Ilici, Avenue Mallu i Arena Centru. No, ako ti ovi dućani nisu dostupni, popravak možeš zatražiti online, putem ovog obrasca u kojemu ćeš navesti vrstu proizvoda, njegovo stanje, boju, materijal i što je sve potrebno popraviti. Također, priložit ćeš i fotografije oštećenog predmeta. Nakon toga će, tvoj paket, kurir pokupiti na tvojoj adresi te će ti on, nakon popravka, biti ponovno dostavljen. Cijena isporuke iznosi 5,50 eura. 

Photo: Instagram @zara

Komentari 0