Moda

"Zabranjeni" trend na festivalu u Cannesu i 3 glumice koje su prekršile strogi dress code

  • Dok uživamo gledajući stylinge dama na Filmskom festivalu u Canesu, više ili manje uspješne, zapravo se ne zamaraomo propisima o odijevanju - zna se što se odijeva na crveni tepih
  • Ili ne? Cannes ima za zvijezde jasno napisan dress code, pa bude još zabavnije kad ga netko prekrši
  • Tri izgrednice među slavnim damama tako su privukle pozornost "krivom" obućom. A samo su si malo željele olakšati...

Filmski festival u Cannesu je počeo, celeby se slijevaju na Azurnu obalu, a ljubitelji mode drže oči širom otvorene (nije Cannes samo o filmu...). U očekivanju sve boljih i boljih stylinga (u prva dva dana nije se dogodilo ništa posebno), no dok uživamo u lookovima s crvenog tepiha manje razmišljamo koliko strogih pravila odijevanja se zvijezde moraju pridržavati.

Evo što točno stoji na službenoj web stranici Cannes Film Festivala o dress codeu: "Za prisustvovanje gala projekcijama potreban je večernji sako (smoking) s leptir mašnom ili večernja haljina. U ako toga nema, možete nositi koktel haljinu, tamno odijelo s hlačama, elegantan top s crnim hlačama, crnu haljinu, crno ili ponoćno plavo odijelo s leptir mašnom."  Uredba sadrži i napomene o obući: "Potrebna je elegantna obuća, sa ili bez pete. Zabranjene su tenisice. Molimo naše goste da ne nose ruksake, torbe ili velike torbe."

Dakle, sve je jasno. Filmski festival itekako ima propisano što treba odjenuti za projekcije, ali neki buntovni gosti tj. gošće su to proteklih godina znali prekršiti! Dovoljno su velike zvijezde da su si to mogle priuštiti.

Kristen Stewart

 | Autor: Profimedia Profimedia

Oduvijek poznata kao kršiteljica modnih pravila, Kristen Stewart pojavila se u "zabranjenim" tenisicama još 2016., svakako prekršivši dress code. Kasnije se ipak preobukla u štikle uz ovu haljinu, ovo je samo bilo da se ne gnjavi baš cijelo vrijeme u visokim petama... 

Jennifer Lawrence 

 | Autor: Marechal Aurore/ABACA/ABACA Marechal Aurore/ABACA/ABACA

Ok, japanke sigurno nisu obuća koju očekujemo na crvenom tepihu, ali silazak Jennifer Lawrence u njima niz stubište bio je maestralan. Godine 2023. Jennifer je koračala festivalom u ležernim crnim, čini se i gumenim, japankama. I izazvala burne reakcije, tako je to bilo spektakularno da su njezina stopala snimljena u krupnom planu obišla svijet. 

 | Autor: Rocco Spaziani / DPA Rocco Spaziani / DPA

2016. je očito bila godina za buntovnice! Osim Kristen Stewart i Julia Roberts također je izbjegla cipele, no ona je čak bosa prošetala canneskim stepenicama s crvenim tepihom, smijući se pritom sama sebi. Fotografi su oduševljeno okidali...  Potpuno crni styling upotpunila je crnom pedikurom... 

 | Autor: Agence / World by Pixsell Agence / World by Pixsell

Opet Kristen Stewart!

I dvije godine nakon prvog "ispada" Kristen je opet zaključila da joj je dosta tih salonki vrtoglavo visokih potpetica. Makar ih potpisao i Louboutin. Pa je tako u Cannesu 2018. na crvenom tepihu skinula poznate štikle crvenih potplata i nastavila bosa.

 | Autor: Jacovides-Borde-Moreau / Bestimage / Pixsell Jacovides-Borde-Moreau / Bestimage / Pixsell

Photo: Rocco Spaziani / DPA

Komentari 0