Moda
Zaboravite na tamne i teške nijanse, nosi se prozračna plava Zaboravite na tamne i teške nijanse, nosi se prozračna plava Zaboravite na tamne i teške nijanse, nosi se prozračna plava Zaboravite na tamne i teške nijanse, nosi se prozračna plava Zaboravite na tamne i teške nijanse, nosi se prozračna plava

Zaboravite na tamne i teške nijanse, nosi se prozračna plava

Pustite svojoj garderobi da “prodiše” - Airy Blue najpoželjnija je nijansa, tvrde Balmain, Dolce&Gabbana i Elie Saab!

Tražite li novu boju za zimske mjesece pred nama, a dosadile su vam standardne kombinacije koje viđamo u hladnijoj sezoni (crne, sive, bijele, maslinastozelene i boje crnog vina), ove godine inspiraciju potražite u nijansi koju je Institut Pantone proglasio bojom godine - Airy Blue. “Nikad nisam voljela pastelne nijanse, a bijela mi je jednostavno predosadna. Ova ledena plava je savršena za one koji se ne osjećaju dobro u ispranim nijansama, a po meni najbolje izgleda u kombinaciji s tamnim komadima, nikad sama”, izjavila je dizajnerica Nicole Miller. Imate li problema s identificiranjem točne nijanse, dovoljno je zamisliti boju čistog neba ili mirnog jezera - ova svijetla plava u prošlosti je uglavnom vezana za muške bebe, no ako je vjerovati Fendiju, čija je fantastična zimska bunda upravo ove nijanse, sada je spremna za prelazak na ženski teren. S prozračnom plavom poigrao se i Oscar de la Renta u kreiranju večernje haljine, a Elie Saab spremno ju je koristio za svoje čipkaste kreacije.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Dolce&Gabbana gotovo su cijelu kolekciju imena “Disney Princess” napravili od plavih haljina, a kažu kako im je inspiracija bila toaleta koju je u Disneyevu crtanom filmu nosila Uspavana ljepotica. Tajna iza odabira ove nijanse kao jedne od hitova za jesen pred nama je odluka da nema potrebe žaliti za ljetom te da i zima itekako zaslužuje poneku veselu i energičnu boju, a svijetloplava je idealan izbor i za polagani prijelaz u proljeće. Plava je boja smirenosti, svježine i čistoće, a najbolje izgleda na materijalima poput pamuka, mekane vune ili čak baršuna.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija No Lanvin je pokazao kako dobro funkcionira i na svili svojom kreacijom opuštenog sakoa i širokih hlača koje podsjećaju na pidžamu. Na modnim pistama dizajneri su je kombinirali s crnom i bijelom (Michael Kors i Nicholas Kirkwood), zlatnom i metalik nijansama te sivom (Milly). Bez ikakve sumnje najviše svijetloplavih kreacija za ovu sezonu predstavio je Olivier Rousteing za Balmain, a njegovi outfiti slagali su palete svijetloplave, sive, svijetloružičaste, krem s metalik detaljima.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0