Moda

Vrijeme je za najljepše proljetne haljine: Ovo je 9 najpopularnijih modela sezone

  • Baš kao što u proljetnim mjesecima volimo dovesti u red svoje domove, kroz isto prolaze i naše garderobe, a usred planiranja novih omiljenih modnih kombinacija, dobro dođe poznavanje vodećih trendova sezone
  • Za razliku od pomalo ekstravagantnih party haljina koje su u proteklim sezonama doživjele vrhunac popularnosti, ove godine glavnu ulogu zauzimaju one minimalističke
  • Estetika 90-ih i ranih 00-ih prelila se i na haljine pa najtraženiji modeli neodoljivo podsjećaju na komade iz tih vremena

Zima možda još uvijek nije rekla svoju posljednju riječ za ovu godinu, no mi smo već naveliko spremni za tople sunčane dane. Osim što u proljetnim mjesecima volimo dovesti u red svoje domove, temeljito ih očistiti i osvježiti novim detaljima, kroz isto prolaze i naše garderobe, a usred planiranja novih omiljenih modnih kombinacija, dobro dođe poznavanje vodećih trendova sezone. Haljine su u fokusu gotovo svake godine pa izuzetak nije ni ova, a za razliku od pomalo ekstravagantnih party haljina koje su u proteklim sezonama doživjele vrhunac popularnosti, ove godine glavnu ulogu zauzimaju one minimalističke. Estetika 90-ih i ranih 00-ih prelila se i na haljine pa najtraženiji modeli neodoljivo podsjećaju na komade iz tih vremena, a budući djeluju ležerno i chic u isto vrijeme, svestrane su i savršene u svim prilikama.  

Nakon godine u kojoj su svi željeli šljokice i mnoštvo raskošnih detalja, ove se sezone okrećemo nenametljivoj uglađenoj eleganciji.  Daleko od toga da su najpopularniji ovogodišnji modeli jednolični i bez detalja koji ih podižu, već su samo suptilniji, profinjeniji i prisutniji u značajno manjoj mjeri. A ovo je 9 najpoželjnijih!

Mini haljine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NET-A-PORTER (@netaporter)

Ovog se proljeća mini haljine vraćaju na velika vrata. Osim što nude živahniji i razigraniji izgled, minice se mogu stilizirati na mnogo različitih načina pa ne iznenađuje što ih odjednom sve više žena želi nositi. Ove godine, mikrohaljine nosimo preko svoje omiljene majice ili u kombinaciji s traperom za ležerniji outfit, a dobrodošli detalji su i hulahopke, blejzeri i kardigani. Baš kao što smo najviše voljeli nositi nekada u srednjoškolskim danima.

Haljine inspirirane 60-ima

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ℒa DoubleJ (@ladoublej)

Estetika iz 60-ih godina, prepoznatljiva po odvažnim printevima i krupnom plastičnom nakitu, u posljednje je vrijeme ponovno sve popularnija, a modni insajderi vjeruju kako će vrhunac popularnosti doživjeti u narednim mjesecima. Haljine izrađene od tkanina zanimljivih tekstura poput tvida ili pak jakih cvjetnih ili psihodeličnih uzoraka koji izgledaju kao pop art komadi su s kojima se ove sezone ne može pogriješiti. 

Haljine maxi volumena

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kika Vargas (@kikavargas_)

Voluminozni modeli kakve se moglo vidjeti na nedavno održanim tjednima mode jasan su pokazatelj da će mega volumen u narednim mjesecima biti izrazito popularan. Glavno pravilo za stiliziranje ovakvih haljina je 'keep it simple' pa budući su voluminozne haljine nerijetko kratke, same po sebi su statement komadi, a što znači da nema potrebe pretjerivati s modnim dodacima. Ravne cipelice, jednostavne sandale i malena torbica ponekad će biti sve što je potrebno da ovakva haljina zabljesne u punom sjaju.

Možda vas zanima 5 odjevnih komada koji su osvojili TikTok u ožujku i sad ih odjednom svi žele Rubrika Moda Moda

Nabrane haljine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ATLEIN (@atleinparis)

Ono što su nekoć bile male crne haljine, ove su sezone pripijene i iznimno ženstvene nabrane haljine. Dizajnerske kuće poput Alaïe, Christophera Esbera i Atleina na svojim su revijama predstavile neke od naljepših modela, no s obzirom na to koliko su obožavane od strane mnogih ljubiteljica mode, ne sumnjamo da ih se može pronaći u ponudi gotovo svakog brenda.

Duge ravne haljine

Stil poznat i pod imenom column dress jedan je od vodećih trendova sezone. Bilo da su u pitanju modeli bez ili oni s tankim ili debljim naramenicama, iskreno očekujemo da će ovakvi izrazito ženstveni i strukturirani modeli preplaviti dućane u narednim mjesecima, a posebno će popularne biti haljine čistih linija u neutralnoj paleti boja kao najljepša oda 90-ima. 

Prozirne haljine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by House of Aama (@houseofaama)

Trend prozirnih haljina ne prestaje dominirati modnom industrijom, a najpoželjniji modeli su oni u delikatnim pastelnim nijansama,  drapirani i zategnuti na svim strateškim mjestima. Uparene s jednostavnim donjim rubljem koje se nazire ispod njih, bit će savršen odabir za sve posebnije prilike.

Možda vas zanima Ovog proljeća nosi se čista elegancija: Evo nekoliko pravila kako je postići Rubrika Moda Moda

Mala bijela haljina

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by CIAO LUCIA! (@ciao__lucia)

Mala crna haljina je klasik uvijek i u svakoj prilici, no mala bijela je onaj bez kojeg proljetni mjeseci ne mogu proći. Od prozračnih silueta s puf rukavima napravljenih od tkanina zanimljivih tekstura, savršenih u ležernim prilikama, do nešto svilenkastijih i pripijenijih krojeva rezerviranih za svečanije prilike, obožavat ćemo ih sve! 

Haljine nježnih nijansi

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shopbop (@shopbop)

Prekrasne svijetle nijanse ovog će proljeća biti posvuda. Od tirkizno plave i nježno ružičaste do limun žute, ove će se sezone nositi sve one nijanse koje možemo pronaći u najčarobnijim i najspektakularnijim zalascima sunca.

Goth haljine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SIR. (@sir_thelabel)

Gotika je bila važan dio estetike 90-ih pa ne iznenađuje da će i u mjesecima pred nama haljine inspirirane njome biti veliki trend. Vezice, mrežice i čipka, zanimljivi prorezi i prozračne, prozirne tkanine u potpuno crnoj boji djelovat će elegantno i ženstveno u isto vrijeme, ali uz mračnu gotičku vibru koja itetako može biti romantična.

Photo: Instagram @sincerelyjules

Komentari 0