Moda
1/13

Vrijeme je za crvenu boju: Dodaci za chic styling

Crvena je boja vatre i krvi, povezana je s energijom, ratom, opasnošću, snagom, moći, odlučnosti, kao i sa strasti, željom i ljubavi. Ova boja vrlo je emocionalno nabijena, a kažu i da ljude potiče na donošenje odluka, pa se zato često nalazi u dućanima ili na sličnim mjestima.

Mi vas potičemo da ove sezone odlučite mjesto u ormaru posvetiti crvenim detaljima, koji će u svaku kombinaciju unijeti dašak energične revolucije. Nekad zna biti prilično zahtjevna za kombiniranje, pogotovo kada je riječ o krupnim komadima, no ne dajte se zastrašiti. Za svaku djevojku postoji odgovarajuća nijansa. Ako ste platinasta plavuša ili brineta, ruž u crvenoj nijansi će vam odlično pristajati. A ako ste crnka ili riđokosa, nosite tamnije nijanse. Tamnoputim djevojkama ili onima koje će to tek postati tijekom ljeta dobro stoje intenzivnije crvene, a za djevojke svijetle puti bolji su izbor zagasitiji tonovi poput ciglaste.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Da je ova boja stalni gost modnih pista već godinama, pokazuje i to kako doslovno postoji Valentino crvena u modnoj industriji, a zove se - Valentino Rosso. Dizajner vjeruje kako crvena jedina može konkurirati crnoj i bijeloj. Zaštićena formula njegove crvene glasi: sto posto magenta, sto posto žuta, deset posto crna. Prva crvena haljina u njegovoj se kolekciji pojavila još davne 1959. godine, a danas je obožavaju brojne poznate dame. Inspiraciju za svoje crvene kreacije prvi je put dobio u Operi u Barceloni, gdje su balkoni izgledali poput predivnih košara za cvijeće, što ga je oduševilo. Ne možemo pričati o crvenom a da ne spomenemo Christiana Louboutina koji je crvene potplate na cipelama sudski zaštitio.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

 

Crvena odlično ide uz neutralne i metalik tonove poput boje kože, bež ili boje zlata ili srebra. Metalik komade preporučamo za vruće ljetne večeri, a u kombinaciji s crvenom styling je za kojim će se svi okretati. Bilo da se opredijelite za torbicu, cijele, komad nakita, obruč za kosu, maramu ili drugi omiljen detalj s crvenom, sigurno nećete pogriješiti. Street style blogerice predlažu upečatljive kombinacije kada je ova boja u pitanju.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

Tako su jedne vjerne efektnim crvenim flatformama ili muškobanjstim mokasinama, a druge će otići u ženstvenom smjeru pa crvenoj dopustiti da bude najseksi ikad. Kako god bilo, predlažemo da se za početak odlučite za jedan detalj poput jednostavne crvene torbice koju ćete moći nositi svaki dan. Na kraju, malo crvenog ruža ujutro poboljšat će vam dan, pa ako ništa - otiđite u beauty smjeru. Inspirirajte se blogovima i posljednjim dizajnerskim kolekcijama.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0