Moda 01. lipnja 2011.

Volimo srebreni nakit s poludragim kamenjem!

1/13

U moru nakita napravljenog od nekvalitetnog materijala, ističe se rijedak kvalitetan nakit.  Trezor  je brend korčulanskog dizajnera Viktora Skelete, koji u svom radu koristi kvalitetne i prirodne materijale poput srebra, poludragog kamenja, bisera, kristala, koralja i školjaka. U samom srcu jednog od najstarijih gradića na Jadranu, Korčuli, Viktor spaja dugu tradiciju s modernim dizajnom.

 | Autor: 32-godišnji Viktor Skeleta dolazi iz obitelji s dugom tradicijom izrade nakita. Njegov djed bio je prvi draguljar na Korčuli koji se bavio izradom filigrana, dok otac radi sa zlatom. Viktor je već u tinejdžerskoj dobi pomagao svom ocu u zlatarskom poslu, a svoju fasciniranost ljepotom poludragog kamenja, odlučio je pretočiti u svoj brend Trezor. Nakon završene gimnazije i srednje zlatarske škole, Viktor je 2003. diplomirao na Višoj ekonomskoj školi smjer turizam, a nakon fakulteta otvara svoju trgovinu.

Duga obiteljska tradicija

"Linija nakita je posebna po tome što je svaki komad nastao iz moje vizije kojom želim istaknuti ljepotu određenog poludragog kamena. Inspiracija mi dolazi sama od sebe. Čim primim kamen u ruku pada mi na pamet kako ga u kombinaciji sa srebrom i drugim poludragim kamenjem što izražajnije prikazati. Naravno, inspriacija dolazi i iz okruženja u kojem živim, a to je more i dalmatinska tradicija", objasnio je Viktor.

Prava škrinjica blaga

Svoju trgovinu i nakit nazvao je Trezor jer ga podsjeća na škrinjicu s blagom koja čuva raznolike i zanimljive dragocjenosti. A to njegov nakit i je. U svom radu koristi isključivo prirodne materijale, poput poludragog kamenja, bisera, koralja, sedefa i drugih vrsta školjaka. Od srebra izrađuje kopče. Privjeske i druge elemente  ukomponira u ogrlice, narukvice i naušnice na koje je uglavnom nanizano razno poludrago kamenje. Kako bi se dodatno usavršio u izradi nakita, ovu zimu je završio tečaj rada sa srebrom kod našeg poznatog umjetnika Lazera Lumezia, člana ULUPUH-a.

 | Autor: "Opus nakita iznimno je širok te se mogu naći komadi za svaku dob i spol, uključujući i djecu i bebe. Također, izrađujem nakit i za posebne prilike, kao što su vjenčanja. Najčešće za tu priliku buduće mladenke traže bisere", objasnio je Viktor.

Korčulu često posjećuju poznate osobe, a vole zaviriti i u Viktorov dućan. Giorgio Armani, Bernie Ecclestone, Marija Šerifović, Vlado Šola i Fani Stipković samo su neka od imena koji su posjetilaTrezor i kupila lijepu uspomenu. Cijene nakita kreću se od stotinjak kuna pa sve do 10.000 kn, ovisno o dizajnu i utrošenom vremenu i materijalu.

 | Autor: Svaki Trezor komad pravo je malo bogatstvo u svom obliku i dizajnu. Odiše dalmatinskom tradicijom spojenom s modernim dizajnom. Glomazne ogrlice i upečatljive narukvice izvrsno se uklapaju uz ljetni styling, a zimi su topli podsjetnik na sunčane dane, miris mora i opušteno druženje uz šum valova. Ako ovo ljeto podsjetite prelijepu Korčulu, svakako zavirite i u malu škrinju nakita i počastite se Trezor blagom.

U galeriji detaljnije pogledajte Viktorov nakit...

Komentari 0