Moda

Vodič za preživljavanje shopping groznice

Oduprite se primamljivim ponudama iz izloga i na pametne načine izbjegnite shopping ludilo te uštedite...

Kad sniženja mame sa svih strana, a vaš novčanik je tanak, poslušajte naše savjete i preživite shopping goznicu:

1. Napravite vlastiti financijski plan. To će vam svakako dobro doći, jer vam je budžet zasigurno trenutno ograničen.
2. Uskladite listu želja s listom mogućnosti. Nemojte se bespotrebno zaduživati! Informirajte se o ponudi na tržištu.
3. Raspitajte se o cijenama artikala koje želite kupiti po različitim trgovinskim lancima – moguće je da ćete tako uštedjeti znatan iznos.
4. Budite kreativni! Trebate li uistinu kupiti sve što ste si zacrtali? Prekopajte po ormaru i iskoristite neki stari odjevni predmet u kombinaciji s nekim koji ste kupili na sniženju.

 | Autor: themoviedb themoviedb

5. Koristite pogodnosti bankarskih proizvoda. Korištenjem kreditnih kartica u određenim trgovinskim lancima možete ostvariti dodatnu uštedu.
6. Oprezno s odgođenim plaćanjem! Iako vam se čine kao sjajno rješenje u određenom trenutku, financijske obveze koje odgađate neće nestati same od sebe. To treba uvijek imati na umu!
7. Potrošački krediti mogu biti i u manjoj vrijednosti. Ukoliko niste u mogućnosti plaćati gotovinom, možete se opredijeliti i za ovu opciju. To je najpovoljniji oblik pozajmice koji možete izabrati.
8. Pratite marketinške kampanje velikih proizvođača. Tako će vaše ideje biti apsolutno u trendu čak i ukoliko se opredijelite za kupovinu 'no name' proizvoda.
9. Ne ustručavajte se zatražiti popust. Iako možda nemate takav dojam, odluke o potrošnji donosite upravo vi, što vas stavlja u povlašteni položaj. Samo o vama ovisi na koji ćete način iskoristiti ovu prednost. Zato se nemojte ustručavati stati u obranu vlastitih financijskih interesa.
10. Minimalizam je odlika stila! Ekonomska kriza, koja se još uvijek osjeća, odličan je povod da se okrenemo minimalizmu kao stilu života i njegovanju nematerijalnih vrijednosti.

Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0