Moda
1/10

Vjenčanica iz snova!

Nismo dugo razmišljali oko toga o čemu ćemo pisati ovaj put s obzirom da smo imali jedan zaista intenzivan i veseo vikend. Bili smo na vjenčanju naše drage prijateljice i dugogodišnjeg eNVy room modela Kore i sada već njenog supruga Purua, inače poznatog indijskog glumca u Bollywoodu. Ono što je bilo zaista posebno je činjenica što je to bila prava indijska proslava gdje su svi uzvanici nosili tradicionalnu indijsku odjeću za vjenčanja. I Indijci i Hrvati. Indijska svadba je nešto što zaista morate vidjeti u životu.

Ako ste gledali bollywoodske filmove onda to vjerojatno i sami znate, a ako niste... Pogledajte obavezno. Ima ih sjajnih! Tako su nas odjenuli u kurta pajama, dok su dame nosile prekrasne sari-e u svim mogućim bojama! Tri nezaboravna dana plesa, plesa i plesa! Mislimo da je to najbolje objašnjenje indijske proslave vjenčanja.

Indijska vs. hrvatska vjenčanica

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin A kad je indijska vjenčanica u pitanju, bilo nam je jako zanimljivo uočiti goleme razlike u odijevanju. Primjerice, u Indiji je vjenčanica crvene boje dok se bijela boja nosi samo na sprovodima. Sam naziv vjenčanice je na indijskom gaghra choli i može koštati od 2000 eura pa sve do 20.000 eura, a u nekim slučajevima i mnogo više. Kada su Indijci u pitanju samo nebo je granica. Ovisno o tome je li je ukrašena pravim zlatnim nitima i dragim kamenjem tako raste i cijena. Samo veo može težiti desetak kilograma. O suknji vam onda ne trebamo ništa niti govoriti...

Vjenčanja u Indiji mogu trajati i do tjedan dana, no kako se ovo održavalo u Zagrebu bilo je skraćeno na skromnih 3 dana. Moramo priznat da smo se već i za ta 3 dana zabrinuli kako ih izdržati. No, izdržalo se bez ikakvih problema.

Kako odabrati vjenčanicu iz snova?

Prvi dan mladenka je nosila eNVy room vjenčanicu koja je bila posebno dizajnirana samo za nju. Biranje vjenčanice nije niti malo lak zadatak. Treba se voditi računa o mnogo stvari kao što su: godišnje doba, materijal, tjelesna konstitucija mladenke, cjelokupan izgled ceremonije kao i modni trend. Također treba voditi računa o tome kakav veo pristaje uz haljinu (ako ga uopće bude bilo) - odgovara  li modelu haljine, kao i samoj tkanini.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin Koraljka se odlučila za bajku. Krinolina haljinu rađenu od slojeva i slojeva prozračnog tila, korzetiranog gornjeg dijela ukrašenog sa Swarovski kristalima. U glavi nam je cijelo vrijeme bila Carrie Bradshaw u posljednjoj sezoni televizijske serije Seks i grad gdje se izredala jedna impozantna paleta couture haljina od kojih ti se zavrti u glavi. Bajkovita i prozračna haljina koju je naša prijateljica nosila nije zahtijevala nikakav dodatan accessories s obzirom da je gotovo cijeli gornji dio haljine bio u kristalima.

Kakvu frizuru odabrati?

To je još jedna stvar na koju nije loše pripaziti kada se osmišljava cijeli styling. Nažalost, najčešće mladenke u silnoj želji da impresioniraju, pretjeraju i zalutaju u bespućima kiča riskirajući izgled disko kugle ili trash look najgoreg izdanja 80-ih. Što nije recimo slučaj u indijskom stylingu. Naš prvi dojam (uključujući i fotografa Stefana Fiorentina) kada smo Koraljku prvi put vidjeli u indijskoj varijanti vjenčanice bio je – kao da nam se ukazalo božanstvo! Eto kontradikcije.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin Frizura je još jedna jako bitna stavka u cijeloj slici. Nas troje nismo puno vremena trošili na izbor frizure. Htjeli smo izbjeći pretenciozne instalacije na glavi i cijeli naglasak staviti na Koraljkinu istinsku ljepotu, koju smo samo naglasili haljinom, kao i s raspuštenom kosom koja je padala u blagim valovima. Iako haljine golih ramena najčešće podnose i dignutu kosu, punđu ili pletenicu, spuštena kosa po našem skromnom mišljenju ne leži najbolje na haljine koje su do grla zatvorene ili su na jedno rame. Pogotovo ako još imaju i nekakav detalj u vidu mašne i slično. Ne želite da vam se frizura mrsi o npr. mašnu na ramenu.

Famozna haljina poslije ponoći

Mnoge žene se za svoje vjenčanje žele presvući u nešto ležernije i komotnije, što i nije loša ideja ako ste prava party girl i volite plesati i ne želite da vas svi izgaze i poderu haljinu. A i dobra je rezerva u slučaju nehotičnog prolijevanja crnog vina od strane veselog gosta. Famozna haljina poslije ponoći. Koraljka se također odlučila za jednu. No, ne toliko radi komocije jer je vjenčanica (krinolina) koju smo za nju napravili neopisivo lagana s obzirom da je rađena samo od bestežinskog tila. Zapravo je žarko željela crvenu haljinu iz naše aktualne kolekcije za jesen/zimu, pa tako i bi. Žarko crvena svilena haljina je odradila svoje i izazvala jednaki wow efekt.

 | Autor: Stefano Fiorentin Stefano Fiorentin Vjenčanice u bojama – novi trend

No, u zadnje vrijeme stvari su se mnogo promijenile što se tiče vjenčanja. Konkretno kod nas najčešće kupuju žene koje ne žele klasičnu vjenčanicu pa tako dolaze i naručuju costume made haljine iz naših kolekcija, ali u bijeloj boji. Ili čak ne mijenjaju boju. Opcije su raznolike. Tako smo imali i zelenih, rozih, crvenih i ljubičastih vjenčanica. Zašto ne? Sve ovisi o tome kakvo je vjenčanje i koliko ljudi broji. Najčešće se za manje i intimnije svadbe traži haljina u boji. Čak i kratka. Što mi pozdravljamo. No, ponavljamo, treba se voditi briga o svemu i prilagoditi izgled cijeloj ceremoniji.

Naš savjet vam je da ne trebate nigdje žuriti. Uzmite si vremena i prelistajte svoje zabilješke i pokušajte odlučiti. Eliminirajte one salone koje vas bestidno uvjeravaju u nešto u što sami niste sigurni i u čemu se loše osjećate. Također ne čekajte zadnju minutu pred vjenčanje za biranje haljine. Naš topli savjet- ne želite se pretvoriti u Bridezillu! Ima i takvih... Budite sigurne u svoj izbor vjenčanice i ne dopustite si da vam se vaše vjenčanje pretvori u noćnu moru potežući bretelu koja spada s ramena, hvatanju zraka u preuskom korzetu ili zapinjući o predugački šlep na haljini. Naša Koraljka je točno znala što želi i vjerujte nam kada vam kažemo da je bila dancing queen cijelu noć. I noć poslije, i noć poslije...

Do čitanja. Sretno mladenci!

U galeriji detaljnije pogledajte eNVy room vjenčanice...

Photo: Stefano Fiorentin

Komentari 0