Moda

Više puta smo naletjele na ove neobične hlače na Instagramu - otkrivamo priču iza upcycling brenda koji ih kreira

Ako si ovih dana često bila na Instagramu ili TikToku, možda si već primijetila jedne neobične hlače koje se sve češće pojavljuju na feedu. One su šarene, patchwork, a ponekad i reverzibilne. Radi se o kreacijama brenda Marlène Rougier iz Francuske, točnije Bordeauxa, a u fokusu im je upcycling second-hand komada odjeće. Brend ima preko 419 tisuća pratitelja i 6,5 milijuna lajkova na TikToku te 154 tisuća pratitelja na Instagramu s dobrim razlogom te su njihovi proizvodi često vrlo brzo rasprodani.

Upcycling je proces pretvaranja odbačenih ili neželjenih odjevnih komada u potpuno nove, inovativne proizvode uz koje se svatko može istaknuti. Marlène Rougier prerađuje rabljenu odjeću kako bi joj dala novi život. Svaki odjevni predmet ima svoju povijest i svoju posebnost i oni ga prerađuju u skladu s njegovim stanjem i zahtjevima svojih kupaca.

Možda vas zanima Sutra na Swap partyju razmjenjujemo odjeću, a višak doniramo u humanitarne svrhe Rubrika Life&style Life&style

Marlène Rougier brend kreira nove komade isključivo od second-hand odjeće koju prikupe

Marlène Rougier nije samo brend, to je i tim od troje ljudi. Za umjetnički smjer i šivanje brine se Manon, kreatorica brenda. Također, ona često pozira za fotografije i vodi kreiranje sadržaja za društvene mreže. Clément je operativni menadžer i koordinator projekata brenda. On se brine za logistiku, post prodajne usluge, web i računovodstvo dok je Hugo voditelj multimedijskih projekata te sudjeluje je u operacijama stvaranja sadržaja i odjeće.

 | Autor: Instagram @marlene_rougier Instagram @marlene_rougier Foto: Instagram @marlene_rougier

@marlene_rougier Patchwork 💜 #upcycling ♬ Theme from "A Summer Place" - Percy Faith And His Orchestra

Marlène Rougier dizajnira bezvremenske modele, koji se mogu nositi u bilo koje godišnje doba jer su modularni, a sve izrađuju sami u svojoj radionici u Bordeauxu. Oni kreiraju unikatne komade koje nude isključivo tijekom takozvanih ‘dropova’. Drop je puštanje novih komada u prodaju koje se odvija svaki tjedan u isto vrijeme na njihovoj web stranici. Možemo ga očekivati dva puta tjedno - srijedom i nedjeljom u 18 h.

 | Autor: Instagram @marlene_rougier Instagram @marlene_rougier Foto: Instagram @marlene_rougier

Možda vas zanima Kim Kardashian lansirala prvu mušku kolekciju donjeg rublja - dečki izgledaju zadovoljno... Rubrika Moda Moda

Također, brend je svjestan svog utjecaja na okoliš i nastoji ga poštovati koliko god je to moguće. Primjerice, za pranje proizvoda koriste prirodne proizvode. No, oni troše i puno vode, a svjesni su i da su second-hand proizvodi koji su im potrebni za kreiranje novih komada ponekad prevalili mnogo kilometara prije nego što su došli do njih. Njihov brend nije savršen i oni se ni ne prave da je i trude se voditi što bolju brigu o okolišu, uz maksimalnu transparentnost prema nama, svojim kupcima.

 | Autor: Instagram @marlene_rougier Instagram @marlene_rougier Foto: Instagram @marlene_rougier

Marlène Rougier se definitivno ističe svojom originalnošću, kreativnošću i vrijednostima. Stoga, ako tražiš jedinstvene hlače u kojima će ti biti udobno i osjećat ćeš se dobro, možeš pogledati njihovu web stranicu ili ih zapratiti na Instagramu za novi drop koji se odvija već danas! Možda pronađeš svoj sljedeći omiljeni komad poput cropped košulje ili preslatkog, unikatnog kombinezona.

Možda vas zanima Prava modna bajka: Secirali smo ekskluzivnu kolekciju Jimmyja Chooa i Jean Paul Gaultiera Rubrika Moda Moda
@marlene_rougier Ig marlene_rougier 💕 #upcycling #jumpsuit #shirt ♬ Howl's Moving Castle Theme: Merry-Go-Round of Life - Piano - Frozen Silence

Photo: Instagram @marlene_rougier

Komentari 0