Moda

Vintage glamur u novoj kolekciji Ivice Skoke

Kolekcija je bogata detaljima, linije su izražene i senzualne, a prevladavaju raskošne večernje haljine

Karakteristika ove nove kolekcije ponovno je glamur, slavimo ljepotu žene, priča mi jedan od naših najpoznatijih dizajnera Ivica Skoko. 
“Linije su izražene i jako senzualne, krojevi u princess i sirena formama, dok klasični modeli imaju zanimljive intervencije uz puno ručnog rada, posebice kad je riječ o perju”, otkriva. Kolekcija koju će Skoko uskoro predstaviti na pisti BIPA Fashion.HR-a na Zagrebačkom velesajmu vrlo je vintage, no krase je i urbani elementi.

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić
"Ipak, ako ti kažem sve, neće biti iznenađenja," smijući se govori. Skoko je i inače ljubitelj teatralnog prezentiranja, na njegovoj smo pisti vidjeli od megaoglavlja do kraljica i princeza. No ipak na kraju sve završi u showroomu, gdje Ivica s takozvanim svakidašnjim ženama radi godinama i jako dobro zna što prolazi.

Kod njega ima jedan štender s haljinama koje pristaju svim tjelesnim formama, slatke su i ženstvene. Napravljene u niz raznih tekstila kako bi dojam bio raznolik. S druge strane, kod njega je uvijek hit neka dekada, bilo da se radi o četrdesetima, pedesetima, osamdesetima...

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

"Gledajući unatrag dvije, tri sezone, dalo bi se zaključiti da smo prezentirali isključivo večernje haljine, poigravajući se dužinama od mini do maksi. Moram priznati, ove sezone nastavljamo u tom tonu. Nema u novoj kolekciji za reviju nijednoga dnevnog komada, osim ako neka dama želi privući veliku pažnju i odabere gala haljinu za zagrebačku špicu," govori dizajner i zamišlja svoje raskošne teksture na danjem, sunčanom svjetlu. Bilo bi to stvarno atraktivno jer njegove kreacije sašivene su uglavnom od čipke.

"Imamo sto varijanti, od finih svilenih, preko onih vezenih staklenim perlama, do beskrajno puno šljokica raznih dezena," opisuje. Osim toga, kolekcija je bogata i detaljima, Ivica i njegova suradnica i vizažistica Ivana Bilandžija-Billy pobrinuli su se i za nakit, ali i oglavlja - tokice, odnosno fascinatore.

 | Autor: Jure Perišić Jure Perišić

Billy otkriva da se za reviju odlučila za glamurozan make-up svjetlijeg tena, s puno sjaja na očima, umjetnim trepavicama i usnama boje vina. Skokina priča uvijek balansira između kraljevskih chic kreacija i seksi glamura za noć, no retrosilueta pomiruje ova dva kontrasta.

Photo: Jure Perišić

Komentari 0