Moda 04. srpnja 2013.

Viktor & Rolf i konceptualni minimalizam

Gulliver Image/Getty Images.

Prošlo je trinaest godina otkako su Horsting Viktor i Rolf Snoeren radili couture kolekciju, a povratak su napravili povodom dvadesete obljetnice postojanja brenda. Tako su u srijedu 03. srpnja svoju haute couture kolekciju za jesen/zimu 2013./2014. koja je vrlo jednostavna i minimalistička.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

"Ne postoji bolji način za proslavu. Nastojimo podijeliti našu nosivu i konceptualnu stranu i vjerujem da smo ovom kolekcijom to i postigli", izjavio je Rolf.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Dvadeset modela koji čine kolekciju napravljena su od najfinije crne svile u kombinaciji s neoprenom i crnim ravnim sandalama omotanih svilenim trakama. Crna boja naglašava stroge linije haljina, koje su kao jedini detalj imale velike patentne zatvarače i to, također, u crnoj boji. Haljine bogate materijalom i kaputi prikazuju modu kao konceptualnu umjetnost. Inspiracija je bila  japanski zen vrt i smirenost. Meditacija i smirujuća glazba su poslužili i kao performans za vrijeme revije.

 | Autor: Gulliver Image/Getty Images Gulliver Image/Getty Images

Manekenke su imale make up koji podsjeća na suvremenu gejšu, uz svijetli puder koji dočarava blijedu put i oči naglašene bijelim sjenilima, bez korištenja maskare. Frizure su bile podignute u nemarni konjski rep i punđe, a čitav koncept se odlično uklopio uz stylinge koji su prošetali revijom.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Komentari 0