Moda
Salicula

Vesele sportske komade domaćeg brenda SALICULA rado bismo nosile i dok ne vježbamo

  • Modni brend SALICULA predstavio je novu kolekciju sportske odjeće s umjetničkim zaokretom, kako kažu 
  • Sportski grudnjaci, tajice i platnene torbe krase uzorci iz segmenata slikarskih radova Nike Vrbice, dizajnerice koja se ne želi odlučiti voli li više modu ili slikarstvo
  • Kolekcija je proizvedena u malom pogonu varaždinskog Caspara, s ekološki prihvatljivim bojama te materijalima dobivenim iz održivih izvora

Kako se može pročitati na web stranici, SALICULA je kreativni prostor u kojem umjetnost susreće modu, a brend je fokusiran na sporu i održivu modu, inspiraciju pronalazi u povijesti umjetnosti i prirodi u svim oblicima, a prepoznatljiv je po odvažnoj upotrebi tekstura i boja. Iza brenda stoji mlada Dubrovčanka Nika Vrbica koja je magistrirala tekstilni i modni dizajn, a trenutačno "aktivno pridonosi modno-umjetničkoj sceni u Hrvatskoj na odjelu slikarstva ALU u Zagrebu gdje studira od 2019.".

Salicula | Autor: Salicula/Šimun Bućan Salicula/Šimun Bućan

U limitiranoj kolekciji "Body of Art" klasična odjeća za tjelovježbu poprimila je novo ruho - u liniji ženskih odjevnih predmeta svijet sporta spojio se s likovnom umjetnošću, a mlada dizajnerica pritom je udružila je snage s varaždinskim tekstilnim pogonom Caspar. 
Sportski grudnjaci, tajice i praktične platnene torbe obogaćene su originalnim uzorcima proizašlim iz segmenata Nikinih slikarskih radova,  a pri njihovoj izradi u malom proizvodnom pogonu Caspara korištene su ekološki prihvatljive boje te materijali dobiveni od održivih izvora.

Salicula | Autor: Salicula/Šimun Bućan Salicula/Šimun Bućan

"Komadi iz kolekcije naglašavaju prirodnu ljepotu ženskog tijela, te su zamišljeni kao svojevrsna motivacija za pokret, ples i trening. Nadam se da će dati dozu samopouzdanja i dobrog raspoloženja svakome tko ih nosi", rekla je Nika Vrbica. Odjevni predmeti koji slave umjetnički aspekt mode karakteristični su za brend SALICULA. Nika u svome radu nerijetko eksperimentira izražavajući likovnost kroz različite medije te kaže kako je u neprekidnoj potrazi za optimalnim načinom spajanja svojih dviju najvećih ljubavi, mode i slikarstva. 

Salicula | Autor: Salicula/Šimun Bućan Salicula/Šimun Bućan

Aspekt "slow fashiona" u kolekciji je zastupljen i kroz ograničen broj primjeraka, a zasad su predstavljeni modeli u tri varijante uzorka te dolaze u veličinama od XS do XXL. Novu kolekciju Vrbica je umjesto na manekenkama pokazala na sportašicama pa su se tako u ulogama modela uz samu dizajnericu pojavile Ana Flavia, Ana Vrbica i Laura Stojić. Ako si se zaljubila u koji komad iz kolekcije, bit će ju moguće naručiti putem Instagram profila @salicula_. Također, bit će dostupni za kupnju 3. i 4. ožujka na eventu Shop & Wine u Ilici 21.

Salicula | Autor: Salicula/Šimun Bućan Salicula/Šimun Bućan

Možda vas zanima Poznati sportski lanac dućana Sportisimo stigao je u Hrvatsku Rubrika Moda Moda
Photo: Salicula/Šimun Bućan

Komentari 0