Moda 29. ožujka 2012.

Velike ogrlice i narukvice najpopularniji su nakit

Pixsell.
1/7

Dok je posljednih sezona zavladao minimalizam kad su u pitanju odjevni komadi, nakit je postao sve veći, bogatiji i blještaviji. Trend statement nakita nastavlja se i na proljeće, a vladaju velike ogrlice. Koje boje odabrati i kako nositi veliki nakit, savjetuje poznata dizajnerica nakita Irena Vučinić.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images "Ovo proljeće je u znaku zavodljivih silueta i prekrasnih boja koje variraju od intenzivnih do popularnih pastelnih. Eksplozija cvjetnog uzorka popularna je ove sezone, kako na printevima lepršavih haljina tako i kod nakita. Boje su živahne, podloga je bijela ili crna, a cvijeće šareno s jednom prevladavajućom bojom, od zelene, narančaste, ružiaste, plave do žute i ljubičate. Nosi se upadljiv nakit, bogat koloritom i detaljima, bilo da se radi o ogrlicama, narukvicama ili naušnicama. Jednostavne odjevne kombinacije poput bijele košulje ili klasinog T-shirta omogućavaju da nakit dominira outfitom", objasnila je Irena.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Odvažite se na zlatnu boju

Vodeće dizajnerske kuće ne izostavljaju nakit iz svog asortimana, a upravo on je šlag na kraju svakog stylinga. Poznata kuća Balmain uskladila je velike narukvice i remenje. Dominira trokut, a vodeća boja je zlatna. Zlato voli i D&G, koji je naglasak stavio na velike ogrlice i bogato ukrašene naušnice s mnogobrojnim dukatima.

"Na proteklim tjednima mode moglo se vidjeti da je lanac kombiniran s tkaninom ključni detalj svake ogrlice i narukvice. Također dominira snažan kolorita i detalji. Naglasak je na jarkim nijansama među kojima prevladavaju zelena, žuta, ružičasta, ljubičasta, dnever plava i narančasta. Prsteni spojeni na dva prsta također su veliki hit. Moglo bi se reći da su svi oblici i boje narukvica definitvno "must have". Vlada srebro, zlato, koža, biseri, te svi geometrijski oblici - bitno je da dominiraju", naglasila je Irena.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Statement nakit ponudila je i svjetski popularna kolekcija Marni for H&M koja se prodaje i u zagrebačkoj H&M trgovini. Dominiraju velike ogrlice, narukvice i naušnice, a Marni nakit obožavaju i poznate svjetske glumice poput Drew Barrymore i Mile Jovovich koje su ga izvrsno uklopile u svoj styling.

Vladaju velike ogrlice

Svaki komad je veći, blještaviji i upadljiviji, ali definitivni pobjednik sezone je velika ogrlica koju su imali vodeći svjetski dizajneri. Dok neki, poput Blumarinea, koriste cvjeće kao vodeću inspiraciju, Lanvin koristi perle i velike ptice, a Givenchy apstraktne rokerske privjeske. Nisu zaboravljene ni romantičarke za koje dizajneri, poput Nina Ricci, predlažu elegantne i nježne ogrlice ukrašene perlicama.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Osim glomaznih ogrlica, Irena Vučinić naglašava kako su svoje mjesto zauzele i velike narukvice i statement prstenje. Nosite više njih i tako osvježite svoju odjevnu kombinaciju.

Kako nositi statement nakit?

"Ove sezone jednostavnost krojeva odjevnih predmeta svakako idu u korist nakitu. Ako se radi o velikim komadima nakita, neka to budu komadi iste vrste, npr. ako nosite masivno prstenje ili nekoliko nijh odjednom, neka ostane na tome. Vječni jeans i klasični T-shirt je i najčešće viđena kombinacija, a velike i zanimljive ogrlice će tu svakodnevnicu učiniti posebnijom. Ne treba se bojati nositi upadljiv nakit preko dana, ali svakako treba ostati umjeren. Večernju kombinaciju i najobičniju crnu haljinicu podići će masivne naušnice i stvoriti elegantni kontrast", savjetuje dizajnerica nakita.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Mada skoro ne postoji ograničenje kad je veličina u pitanju, budite oprezni prilikom miješanja pojedinih komada nakita. Nemojte nositi veliku ogrlicu i naušnice, ali možete kombinirati prstenje i ogrlicu. Važno je da pojedini komadi nakita nisu fizički blizu jedno drugome jer će tad vaš styling biti pretjeran.

Komentari 0