Moda

Uvijek kao nove: Super trikovi za najbjelije bijele tenisice

Iako zvuči kao nemoguća misija, pomoću nekoliko malih trikova očuvat ćete bjelinu svojih omiljenih tenisica

Ako ste jedna od mnogih vlasnica trendy bijelih tenisica, onda ste se morale susresti i sa svim njihovim negativnim stranama. A sigurno ste se i bar jednom zapitale kako sve one street style zvijezde održavaju njihovu bjelinu i kojim se to one "čarobnim trikovima" koriste, je vaše tenisice već nakon jednog nošenja poprime nijansu gradskog smoga. I dok si slavne fashionistice svaki put kad im se stare malo oštete, možda mogu priuštiti potpuno nove, bliješteće bijele tenisice, mi "ostale smrtnice" za njihovo održavanje ipak se trebamo malo potruditi. No trikovi zaista postoje, a iako nisu čarobni, uradit će svoj posao. Otkrijte čak osam načina na koje možete očuvati bjelinu svojih omiljenih tenisica:

1. Lak za nokte

Ogrebotine i male nabore na tenisicama nastale nošenjem možete jednostavno "popraviti" bijelim lakom za nokte. To će u trenu prekriti oštećene dijelove i osvježiti izgled tenisica. 

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

2.  Pomoć iz kuhinje

Sigurno ga već imate kod kuće, a vjerojatno niste znale da je ocat je "čarobno sredstvo" za uklanjanje mrlja. Umočite krpu u ocat i nježno trljajući obrišite tenisice.

3. Izbjegnite veliku pogrešku

Bijele tenisice nikada, ali baš nikada ne biste smjeli prati u perilici rublja. Čak i najnježniji programi  mogu oštetiti tenisice, stoga ih je uvijek najsigurnije oprati ručno

4. Nedokučiva mjesta

Stara četkica za zube, malo tople vode i sapun pomoći će vam u čišćenju onih malo teže dostupnih mjesta na tenisicama. Ribajte ih nježno.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

5. Što s vezicama?

Jednaki, ako ne i veći problem od održavanja bjeline tenisica su njihove vezice. Ako ste ih prali u perilici i ostali razočarani, rješenje će vas sigurno iznenaditi. Naime, baš kao tenisice i vezice bi bilo bolje oprati ručno u toploj vodi i sapunu, te ih ostaviti da se osuše na zraku.

6. Brže sušenje

Napokon ste očistili svoje bijele tenisice, a sad morate pričekati da se osuše, što se ponekad zna odužiti. Kako bi malo ubrzali taj proces, tenisice napunite toalet papirom ili papirnatim ručnicima. Oni će upiti vodu i tenisice će se osušiti brže.

7 . Prva pomoć kod masnih mrlja

Masne mrlje problem su sam za sebe, no nisu nerješive. Ako ste slučajno ugazili u lokvu s motornim uljem ili prosuli krumpiriće po tenisicama, mrlje možete ukloniti pomoću blagog šampona, tople vode i stare četkice za zube. Ribajte nježno, kako ne biste oštetili tenisice. 

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija

8. Čuvajte ih unutra

Ako imate naviku obuću ostavljati ispred vrata ili na balkonu, s bijelim tenisicama to nemojte raditi. UV zračenja mogu ih postariti i uzrokovati diskoloraciju. Kada ih ne nosite, radije ih spremite u ormarić za cipele. 
 

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0