Moda
1/14

Urbana odjeća za modernog muškarca

Koliko je muška urbana casual odjeća s avangardnim pomakom zastupljena na našim ulicama? Koliko muškaraca bi ju možda i nosilo, a ne znaju gdje ju nabaviti? Ako poželite takvu odjeću i to s dizajnerskim potpisom hrvatske kvalitete, svratite do dvije mlade i perspektivne dizajnerice, Jasmine Arnautović i Maje Virgej, koje su osnovale vlastiti modni brend Jet Lag.

 | Autor: Daniel Kasap/Pixsell Daniel Kasap/Pixsell One stvaraju casual urbanu odjeću s malim avangardnim pomakom. Svaku kolekciju koju izbace rade u muškoj i ženskoj varijanti. Na posljednjem CAP-u za oko mi je zapela njihova aktualna kolekcija inspirirana Berlinskim zidom. Elementi zida, vode i tog hladnog razdoblja djevojke su vjerno prenijele na svoje komade koji su iznimno zanimljivi, pomalo neobični, urbani, usudio bih se reći čak i pomalo avangardni. A opet jako nosivi. Dizajnerice su bile me srdačno ugostile te mi pokazale nekoliko muških komada iz njihove posljednje kolekcije. Samu ideju oko ovog zanimljivog brenda pokrenula je sama Jasmina koja je krenula sa samostalnim revijama na Fashion Weeku koje su bile studentske revije.

 | Autor: Daniel Kasap/Pixsell Daniel Kasap/Pixsell „U početku sam radila samo žensku odjeću, no kasnije sam se proširila i na muški dizajn. Uvijek mi je iznimno zadovoljstvo stvarati mušku kolekciju“, objasnila je Jasmina.

Već na prvim njenim revijama se moglo vidjeti da kreacije koje je radila i koje će raditi su u casual stilu. Nakon toga je odjeću izlagala na Modnom ormaru i mnogim drugim modnim manifestacijama.

„Ideja da djelujem u timu postoji već jako dugo, samo nikako nisam mogla upoznati nikog dovoljno kompetentnog i tko s toliko ljubavi radi taj posao, sve dok moja kolegica Maja nije prestala s radom u industriji gdje je radila također kao modni dizajner kod Amadeusa i X-Nationa, tada renomirani hrvatski brandovi. Maju znam jako dugo i ideja da zajedno radimo postoji već duže vrijeme, samo ju je trebalo realizirati“, ističe Jasmina.

 | Autor: Daniel Kasap/Pixsell Daniel Kasap/Pixsell Svjetski gradovi su vodeća inspiracija

Maja u nastavku objašnjava kako je bez problema i dodatnog premišljanja krenula s Jasminom u samostalne dizajnerske vode. U međuvremenu je brend Jet Lag postao prepoznatljiv po svom drukčijem urbanom stilu na hrvatskoj modnoj sceni, ali i šire.

Inspiracija za svaku kolekciju dolazi iz nekog drugog svjetskog grada. Djevojke ističu da će i u budućnosti inspiraciju tražiti u velikim svjetskim gradovima i to pokušati prenijeti na odjeću.

„Prethodna kolekcija, koja je bila inspirirana Karibima, poslana je u jedan dućan na same Karibe i u potpunosti je bila rasprodana. Zaštitno lice za muški dio kolekcije je bio naš poznati glumac Amar Bukvić“, ponosno pričaju Maja i Jasmina.

 | Autor: Goran Čižmešija Goran Čižmešija Njihova velika odskočna daska bila je kolekcija inspirirana dalekom Kinom koja je predstavljena na Cro A Porteru. Trenutno se njihova odjeća može nabaviti u trgovinama u Rijeci, Vinkovci i Zagrebu, a na proljeće djevojke planiraju proširit suradnju, i to s još pet dućana po Jadranskoj obali.

Cijene su, s obzirom na dizajn i unikatnost, povoljne, pokušavamo se prilagoditi situaciji u svijetu i Hrvatskoj, a ciljamo na mlade u urbane ljude pa bismo voljele da si to i mogu i priuštiti“, iskrene su dizajnerice.

Kod njih je zanimljivo da je sve isključivo ručni rad. Od skice, tkanine, obrade, printova, šivanja... Svi krojevi i kompletan dizajn je jako dobro osmišljen i pojedini komadi su i multifunkcionalni, lako nosivi te iznimnoudobni. Predstavljena odjeća može se nositi svakodnevno dok šetate gradom ili kombinirati za večernji izlazak.

 | Autor: Daniel Kasap/Pixsell Daniel Kasap/Pixsell Hrvati su sve hrabriji i hrabriji

Djevojke veseli sto su današnji muškarci postali sve slobodniji u odijevanju i što sve vise mladih dečkiju viđaju po gradu u odjeći poput njihova ili čak u njihovim kreacijama. Vide pomak.

Dizajnerice preporučuju muškarcima koje vole urbanu odjeću da biraju moderne, udobne i multifuncionalne stvari,odnosno stvari kakve i one same rade. U takvoj odjeci i vide današnjeg mladog modernog muškarca u 21.stoljeću.

Na mene je odjeća i njihov rad ostavio izniman dojam. Udobnost, ležernost, vrhunski ručni rad u koji je uneseno puno ljubavi – samo su neke od karakteristika brenda Jet Lag. Ovo je svakodnevna urbana odjeća koja je namijenjena urbanim, samouvjerenim i pomalo "drskim" muškarcima. Ističe osobnost i individualnost. Lako je nosiva i udobna. Može se kombinirati uz moderan modni dodatak. kao što su narukvice, ogrlice ili torbe u tom stilu.

 | Autor: Daniel Kasap/Pixsell Daniel Kasap/Pixsell Jet Lag je definitivno brend koji je vrijedan pažnje i jedan je od rijetkih koji se posvetio izradi takve vrste odjeće i dizajna. Ako želite malo obnoviti svoj ormar ili promijeniti svoj stil odijevanja, na fotografijama su neki komadi iz posljednje kolekcije koje sam odabrao uz pomoć Jasmine i Maje. Uživajte!

U galeriji detaljnije pogledajte odabrane komade dizajnerica Jet Laga...

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0