Moda

Upoznajte Alena, kontrolora leta čiji će vas modni stil oduševiti

Alena Kolbasa pronašle smo na Instagramu i brzo se složile da izgleda kao modni muškarac iz snova. Njegov je stil savršeno muževan, a opet dotjeran. On je kontrolor leta koji je u svijetu uniformiranosti spreman ostaviti svoj pečat.

Svi dečki koji se još uvijek pitaju je li moda i muška stvar, trebali bi od Alena Kolbasa izvući pokoju lekciju. Njegov svakodnevni stil neiscrpan je izvor inspiracije, ali on nije tip koji bi neprestano pričao o modi. Za sebe tvrdi da nije trendseter, a još manje influencer. Na špici i pomodnim mjestima ne viđa ga se često, reflektori javnosti nisu mu potrebni.

 

Objavu dijeli kolbas (@colours_and_patterns)

Uočile smo ga jer uspijeva pomiriti svevremenski dandy stil i po mjeri krojena odijela. Čini to pomnim odabirima košulja i kravata, a slučaju ne prepušta ni odabir cipela i čarapa. Često iznenadi kravatom zanimljivog uzorka ili cipelama upečatljive boje.

U njegov modni stil sjajno ulazi i prosijeda brada, ali i tetovaže koje mu daju izgled zločestog dečka. Iako je otac i radi kao kontrolor leta, za sebe kaže da se još uvijek ne ponaša u skladu s godinama koje ima. 

 

#menstyle #streetstyle #style #colour #pattern

A post shared by kolbas (@colours_and_patterns) on

 

Vodeći se mišlju velikog Oscara de la Rente koja kaže da je kod mode stvar nošenja onog što je trenutno u modi, a kod stila toga da budete svoji. Jedno od najvažnijih dandyjevskih pravila kojih se drži je - zaboravi na sva pravila i vodi se osjećajem koji proizlazi iz osobnog zadovoljstva i doživljaja estetike.

Kravate bile su prve s kojima je krenuo graditi svoj dandy stil po kojem je danas prepoznatljiv. Alen s pažnjom kombinira različite dezene i boje na kravatama i ukrasnim maramicama za gornji džep sakoa. Također, jako voli nositi leptir mašne koje u njegovoj interpretaciji uz tetovaže dobivaju ”grublji” frajerski pečat.

On voli nositi baš sve - od poderanih traperica do potpisanih kravata, od starki do klasičnih finih cipela.

On modu nosi, u njoj istinski uživa, ali pritom nema osjećaj da previše strši iz okvira. Priznaje da, dok drugi štede za nekretnine i automobile, on rado uživa u kupovini novih komada. Jako mu je stalo do toga da je materijal kvalitetan i da je dizajn zanimljiv pa tako ne čudi da se upravo on, hrvatski Justin O'Shea, pojavio u kampanji za domaći luksuzni brend Croata

 

Objavu dijeli kolbas (@colours_and_patterns)

Njegov stil zapravo je bio idealna podloga za kampanju. Dandy look zapravo je bacio novo svjetlo na šarm tradicionalnosti finih detalja iz Croate. Motivi pletera na mašnama, kravatama i manžetama zaživjeli su u novoj, posve modernoj, priči. Beskrajna vrijednost tradicije ispreplela se s estetikom suvremenog muškarca, a Alen Kolbas znao je to iznijeti na sebi svojstven način - savršeno muževno i s puno ukusa.

 

Objavu dijeli CROATA (@croatalife)

Photo: PR/WhatsApp