Moda 07. travnja 2014.

Upečatljiv nakit koji osvaja na prvi pogled

1/9

Ljubav prema jedinstvenim modnim dodacima i kreativnost spojila je mlade dizajnerice Maju Miletić i Ivu Stojković u zajedničku suradnju koja je rezultirala konceptom imena 'Moment'. Dvije umjetnice kombinirale su na prvi pogled nespojive materijale i kao rezultat dobile zanimljive narukvice i ogrlice koje već osvajaju hrvatske ljubiteljice mode, Iva Stojković nam je otkrila neke detalje.

''Našoj suradnji je prethodila ideja koja je dugo godina 'visila' u zraku i sazrijevala. Čim smo se upoznale, uslijedio je dugotrajan razgovor o poslu koji nam se u ono vrijeme uvelike razlikovao,
međutim shvatile smo da imamo vrlo sličan pristup komadu nakita koji stvaramo
, klijentima i općenito radu
'', započinje o suradnji Iva.

 | Autor:

Nastavlja kako su se nakon toga još puno puta čule uglavnom kako bi razmijenile mišljenja vezana za neke natječaje, sajmove i slično, te su zaključile kako za ovakvu vrstu nakita koju stvaraju ne postoji  adekvatna manifestacija, tj. platforma kroz koju bi se kvalitetno prezentirale. Smatrale su također kako bi situacija na modnoj sceni općenito bila bolja kada bi dizajneri više surađivali i razmjenjivali iskustva, pa su odlučile da svojim primjerom pokazati kako dobra suradnja svima koristi i stvara i pojedinačno uspješnije brendove.

''Osim toga, naš posao je uglavnom strpljiv rad u izolaciji, pa nam je i društveni aspekt čitave priče dobro došao. Čovjek se svega pomalo zasiti i sve što je novi izazov i novi projekt uvijek je zanimljivo'', pojašnjava Iva.

Način na koji pristupaju dizajniranju nakita uglavnom u osnovi ima jednu bazičnu ideju, a to je da svaki komad nakita u trenutku kada nastaje mora biti jednako aktualan i zanimljiv kao i dugo godina nakon toga.

 | Autor:

''U trendove, kao i godišnja doba i sezone ne vjerujemo kada je o nakitu riječ. Upravo to je i filozofija 'Momenta' od samog početka. Željele smo za ovu prvu suradnju napraviti bazičnu kolekciju te od osnovnih, čistih elemenata i materijala koje inače koristimo u vlastitim pojedinačnim modelima dobiti komade nakita na kojima neće biti prepoznatljiv 'modni trenutak' u kojem su nastali, već će svaki komad govoriti za sebe. Spojile smo tako pleteno uže koje je čvrsto i ima neravnu teksturu, muslin koji je  jako nježan i mekan, sa sjajnim i glatkim pleksiglasom te čeličnim vijcima koji djeluju pomalo industrijski i hladno. Eklektičan prizvuk kolekcije vidljiv je, ali ne i nametljiv, jer su se svi ovi elementi, čini se sjajno nadopunili'', nadovezala se Maja na spajanje pomalo nespojivih materijala.

 | Autor:

Iako se sve čini vrlo jednostavno, dugo su stvarale svaki model i promišljale o svakom detalju. Kolekciju su, budući da su u različitim gradovima i da svaka ima svoju pojedinačnu liniju nakita,
usavršavale i dorađivale mjesecima, ali taj im se način rada najviše sviđa.

 | Autor:

''Bez ikakvih presinga i rokova, jer na taj način jedino možemo biti sigurne da je sve baš onako kako smo željele. Nije nam bio cilj napraviti boom na modnoj sceni, već polako, na dobrim temeljima graditi dugotrajan odnos s klijentima koji to uvijek osjete i prepoznaju'', zaključuje Iva.

 | Autor:

Ako i vi želite nabaviti ovakav poseban komad nakita, možete ga rezervirati preko Facebook stranice .

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije...

Komentari 0