Moda 19. travnja 2013.

Unikatan nakit za upečatljiv styling

Danijel Berković/Pixsell.
1/28

Koja žena se ne voli „kititi“ upečatljivim nakitom? Još ako je on ručno rađen i unikatan, zadovoljstvo je još veće. Đinđice za šmizlice nude upravo takve komade nakita.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell Iza ovog mladog brenda stoji Ines Iličić koju su oduvijek privlačile perlice i, kako ona kaže, „đinđe“ u svim oblicima.

„Uvijek sam puna ideja, mašte i kreative općenito. Inače radim uredski posao, a po struci sam pedagog. Svaki slobodni trenutak koristim za ulazak u svoj svijet kreative i izrade nakita. U mojoj obitelji je uvijek bila prisutna nit bavljenja umjetnošću, pa sam tako i ja najviše uz oca, od malih nogu njegovala to umjetničko izražavanje. Dosta sam svestrana, pa je tu bilo svakojakog eksperimentiranja, ali nekako sam se zadržala na nakitu“, objašnjava Ines.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

Ideja za izradu nakita rodila se prije jednog godišnjeg odmora. Želja ju je odvela u prodavaonicu materijala za izradu nakita. Isprva su male kreacije hvalili obitelj i prijatelji, što je Ines dalo poticaj za daljnji rad.

Izrada nakita me izrazito opušta, smiruje i veseli. A uz to, razveselim i druge svojim kreacijama i nešto još i zaradim. Dobitna kombinacija“, ističe Ines.

Svoj nakit izrađuje uglavnom od fimo mase, žice, perlica, vijaka, matica, ali i od salveta, krpica, trakica, špaga i kože. Nakit najčešće izrađuje modeliranjem fimo mase, s eventualnim utisnutim dijelovima ili bez njih, a nakon pečenja slijedi oslikavanje decoupage salvetnom tehnikom. U asortimanu se nalaze ogrlice, narukvice, naušnice, prstenje i broševi, a najčešći kupci su školarci, otkačene i klasične djevojke, ali i ozbiljnije žene, pa čak i bake. Đinđice za šmizlice mogu se potražiti na službenoj Facebook stranici.

„Inspiracija mi uglavnom dođe sama od sebe i to odjednom. To je nešto poput uragana, koji se javlja periodički i onda ako isti tren ne uzmem olovku u ruke ili materijal, ideje nestanu. Često znam nešto napraviti baš za određenog kupca, jer već znam tko što voli, pa sam inspirirana njima i njihovim stilom. A ponekad ideja dođe samo od gledanja određenog materijala ili nečega od čega bi moglo nastati nešto.“

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell

To se dogodilo i s njenom „šarafko“ kolekcijom, kako ju Ines od milja naziva. Kako njen zaručnik ima mehaničarsku radionicu, dizajnerica se jedan dan „vrzmala“ te ugledala kutiju punu vijaka i drugih čudesa mehanike.

„Zjenice su se žarile, ideje su frcale iz glave. Samo što sam izustila kako bi bilo super da ja stavljam nešto takvo u fimo kalup i da to geliram, moj zaručnik i njegov otac su se oduševljeno nadovezali s idejama i nastavili nizati svoje ideje, podržavajući me u naumu. Otišla sam kući s punom vrećicom materijala“, objasnila je Ines.

Kako je nakit nastao iz ljubavi prema „kićenju“, tako Ines rado nosi svoj vlastiti nakit. Smatra da je to ujedno i najbolji način promocije.

„Uvijek napravim određenu kolekciju nakita, ali radim i po narudžbi. Osim toga, sve proizvedeno je i slikano, tako da se lako može napraviti nešto slično. Nikada isto naravno jer je riječ o unikatima“, pojašnjava Ines.

 | Autor: Danijel Berković/Pixsell Danijel Berković/Pixsell Đinđice za šmizlice pripremile su se za novu proljetnu sezonu s novom kolekcijom nakita koja će oduševiti sve ljubiteljice unikatnih modnih dodataka.

U galeriji detaljnije pogledajte Đinđice za šmizlice...

Komentari 0