Moda

Umjetnički zaokret dizajnerskog dua Coded Edge

Second Skin Project je modno eksperimentalni performans nastao u suradnji dizajnera i umjetnice Martine Miholić

Modni dvojac Coded Edge na ovosezonski BIPA FASHION.HR donosi modnu priču u kojoj će se predstaviti na jedan nov i drugačiji način. Dizajneri Jure Perišić i Silvio Ivkić odlučili su napustiti standardnu formu modne revije kao najavu transformacije modnog brenda u Coded Edge studio koji će proširiti svoje područje djelovanja na fotografiju, film, dizajn i sve ostale grane umjetnosti kojima se ova dva mlada umjetnika bave. Srodnost s Martininim umjetničkim izričajem prepoznali su kroz prethodnu profesionalnu suradnju i komunikaciju te se nametnula logičnim odabirom za ovu kolaboraciju.
 

 | Autor: Coded Edge Studio Coded Edge Studio

Second Skin Project modno je eksperimentalni performans koji je nastao u kolaboraciji Coded Edgea te multimedijalne umjetnice Martine Miholić. Jedinstven i avangardan modni brand svojim će nastupom pokazati kako nije vrijeme za gradnju zidova nego rušenje ukorijenjene diskriminacije i otvaranje srca.

 | Autor: Coded Edge Studio Coded Edge Studio

Iako u ovom trenutku svjesno odabiremo ne navoditi direktne reference, primjećujemo kako granice, u najširem značenju riječi granice, koje su nam nametnute ali i one koje ponekad svojevoljno prihvaćamo bilo iz inertnosti, straha ili lucidnog prepoznavanja konteksta, postaju sve opipljivije, bliže i počinju urastati u naše tkivo u našu kožu. Postaju dio nas, postaju našom drugom kožom“, objašnjavaju svoju ideju Jure Perišić i Silvio Ivkić.

 | Autor: Coded Edge Studio Coded Edge Studio

Performans kojeg spremaju u suradnji s Martinom Miholić iskaz je neprihvaćanja klaustrofobičnog stanja u kojem se društvo zateklo, a glazbu za ovaj modni performance radit će hrvatski graveyard pop band Side Project koji već nekoliko sezona kreira glazbu za Coded Edge projekte.

Umjetnički tim, Coded Edge i Martina Miholić, koja svojim radovima plijeni pažnju publike i u Velikoj Britaniji, svoj pristup modi predstavit će u sklopu najvećeg i najposjećenijeg tjedna mode BIPA FASHION.HR koji traje od 29. ožujka do 01. travnja u Paviljonu 5 Zagrebačkog Velesajma, a svoje nove kolekcije ove sezone prikazat će i Robert Sever, Ivica Skoko, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Marina Design, Obekei, Arileo, Luka, KLISAB, Anthony Avangard, JAMOI, Yuniku i INES Atelier.

Photo: Coded Edge Studio

Komentari 0