Moda

Ukrasite "dosadnu" vestu raskošnom ogrlicom

Ono što je moderno, ne znači da je za sve, pa ako svi nose 'chokerice', a vama pomalo smetaju, zaobiđite ih, ogrlica ima napretek

Ogrlice su posljednjih godina doživjele superrevoluciju - favoriti su mi one inovativne koje nemaju kopču nego nas obavijaju poput šala ili podsjećaju na one plemenske ukrase što stoje visoko uz vrat.

 | Autor: arhiva arhiva

U danima kad nam se odjeća više tamni i stilski nas zatvara, vrijeme je da lančić prebacimo na majicu, dolčevitu... I dalje su mi kragnica i neka cool ogrlica pri vrhu omiljenih kombinacija jer tako dobro idu na sve živo, od traperica, preko tajica i tunika, pa do kožnatih hlača.

 | Autor: arhiva arhiva

Za ljubiteljice megadizajna tu su pletene i lančane kreacije nadograđene kristalima, a ako su vam draže sitne dimenzije, predlažem niz tanašnih lančića s nekim simbolima (za sreću...). Kod nas je ponuda poveća, imamo nekoliko domaćih brendova koji nude ove cool dodatke, a i high street dućani su se potrudili da nam biranje bude što zabavnije. Izbor je velik, pa je opet riječ o - vlastitu stilu. Jer kako inače izabrati?

 | Autor: arhiva arhiva

Ono što je moderno ne znači da je za sve. Ako svi furaju choker, a vas pomalo davi, baš vas briga, zaobiđite ga. Meni je osobno taj detalj jako simpa, ali ne volim kad mi je baš uz vrat. Radije neka malo pada. Kako je ono Coco Chanel rekla, najbolja je boja ona koja vam pristaje. I to ćemo primijeniti na nakit, najbolji je onaj koji vam najbolje stoji i s kojim se najbolje osjećate, a danas je izbor stvarno najveći ikad.

 | Autor: arhiva arhiva

Osim toga, stiliziranje je igra dimenzija, na primjer, na sitno tijelo i usku robu veliki ukras izgledat će još veće i obrnuto. U moru lančića valja izabrati onaj koji će se pričom referirati na odjeću, ili se uklopiti ili istaknuti, uglavnom napravit će neku razliku.

 | Autor: arhiva arhiva

Photo: arhiva

Komentari 0