Moda 23. studenoga 2010.

„U Zagrebu sam stekao dobre prijatelje“

Pixsell.

Louis de Gama, portugalski dizajner s londonskom adresom, stalni je gost jedinog hrvatskog međunarodnog modnog događaja Dreft Fashion Week Zagreba. Svojim prvim predstavljanjem 2006. osvojio je hrvatsku publiku, a njegove revije se iz sezone u sezonu nestrpljivo iščekuju. Prema njegovim riječima, u četvrtak 25. studenog, možemo očekivati najbolju kolekciju do sada.

„Nova kolekcija razlikuje se od prethodnih jer sam koristio različite siluete“, objašnjava Louis de Gama.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Otkako se prvi put predstavio zagrebačkoj publici, veoma rado se odaziva na pozive svojih hrvatskih kolega.

„Gostoprimstvo je odlično, ljudi su prijateljski raspoloženi i u Hrvatskoj sam stekao veoma dobre prijatelje. Tako da uvijek postoji dobar razlog za posjet Zagrebu. I naravno, htio bih prodati svoje kolekcije u dobru trgovinu“ izjavio je dizajner.

Louis de Gama, koji je u Londonu završio studij modnog dizajna na University of Westminster, rado pomaže mladim studentima. Tako se rado odazvao i na poziv organizatora ovogodišnjeg Modnog ormara gdje je sudjelovao kao član žirija.

"Iskustvo je bilo odlično, rad u žiriju je bio naporan, no ipak ispunjujući. Bilo je veoma dobrih studenata. Mislim da među studentima ima veoma mnogo talenata, no zbog nedostatka dobrog usmjerenja i mentorstva, često odlutaju od suvremene mode", osvrnuo se dizajner na sudjelovanje na Modnom ormaru.  

Louis de Gama osnovao je svoj modni brand 2000., od kada i izlaže na prestižnom Londonskom tjednu mode, a njegove kolekcije prodaju se diljem svijeta.

„Povijest, kreativnost, natjecateljski duh, rad i snažna modna industrija čine londonsku modnu scenu svjetski poznatom“, objašnjava Louis de Gama.

Na pitanje što moda znači za njega, Louis odgovara da je ona ujedno život, način izražavanja kao i snažno sredstvo komunikacije.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Kako biste zablistali u jednoj od njegovih ženstvenih kreacija, ne morate otići na drugi kraj svijeta. Naime, dizajner u Prečko shopping centru u trgovini „Life is a picnic“ prodaje svoje elegantne kreacije. Novu kolekciju Louis de Game možete pogledati na 15. Dreft Fashion Week Zagrebu u četvrtak 25. studenog s početkom u 20h. Vjerujemo da nas londonski dizajner ni ovaj put neće razočarati. 

Komentari 0