Moda

U potrazi ste za kaputom? Otkrijte kako odabrati onaj pravi

Osim izgleda, važan je i sastav tkanine, jer kaput vas treba grijati, a otkrijte i koja vam duljina najbolje pristaje

Kaput je najvažnija (i najskuplja) stavka u zimskom stylingu. Tražite kvalitetan i moderan model koji će vas štititi od hladnoće i učiniti da izgledate trendi. Evo na što sve trebate obratiti pažnju pri kupnji kaputa:

1. Sastav tkanine

Kvalitetan materijal je lagan, a mnogo je topliji od teških i grubih, za koje biste možda pomislili da će vas najviše grijati. Ako možete, odaberite mješavinu vune, kašmira i plemenitih vlakana, poput dlake lame ili alpake. Najpraktičnije su ravne strukture tkanine, jer ne iziskuju savršenu figuru.

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 599,90 kn
 
2. Model

Standardni "trench", koji nije mnogo strukiran, dužine do koljena, mogu nositi i žene čiji je konfekcijski broj 38 i one kojima odgovara 48. Slična situacija je i s kaputom na preklop. Stegnite ga u struku i naglasite ženstvenu siluetu.

 | Autor: arhiva arhiva

Mango, 999,90 kn

3. Duljina

Jako je chic kad ispod kaputa viri suknja ili haljina, ali sve ovisi o vašoj sklonosti ka eksperimentiranju. Generalno, dugi kaput uvijek bolje stoji visokoj, vitkoj ženi, nego niskoj, bez obzira na njenu liniju. Nižim ženama odgovara klasična dužina do koljena ili malo iznad njih.

 | Autor: arhiva arhiva H&M, 576 kn

4. Detalji

Krznena kragnu koja se može skinuti gotovo da donosi dva kaputa u jednom. Obratite pažnju i na gumbe, koji ponekad mogu biti poput nakita na odjeći. Pratite li trendove, vjerojatno ste poželjele kaput s prišivcima i izvezenim detaljima, no u takve, prolazne modele ipak ne biste trebali ulagati previše novca, jer možda već sljedeće sezone ne budu "in".

 | Autor: arhiva arhiva Zara, 699,90 kn

 5.  "Bilateralni" odnosi kaputa

Nebitno je hoćete li uz kaput nositi čizme ili cipele, važno je samo kako ćete ih iskombinirati. U kombinaciji s kaputom do koljena, i visoke čarape na štikle ili čak sandale, mogu izgledati vrlo seksi. Kaput se, ni slučajno, ne kupuje s mišlju "nosit ću ga samo uz hlače" ili "samo uz suknju". Radije pronađite model koji će super pristajati uz sve.

 | Autor: arhiva arhiva topshop.com, 69 eura

Photo: ABACA/PIXSELL

Komentari 0